Εθνική Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του έργου «DestiMEDPLUS: Ανάπτυξη του Οικοτουρισμού στις προστατευόμενες περιοχές της Μεσογείου»

28 Μαϊος 2022 15:16

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Ν. Αιγαίου – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουνΕθνική Εκδήλωση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας του έργου DestiMED PLUS την Τρίτη 31/05/2022, 15:30-18:00,στο ξενοδοχείο RODOSPALACE

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της επικείμενης ολοκλήρωσης του έργουDestiMEDPLUSκαι θα λάβει χώρα με υβριδική μορφή, καθώς οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν και μέσω διαδικτύου πραγματοποιώντας εγγραφή στο link: https://zoom.us/j/95130135231. Στην εκδήλωση θα υπάρχει επίσης διαθέσιμη διερμηνεία από Αγγλικά σε Ελληνικά και αντίστροφα μέσω του Zoom.

Στην εθνική εκδήλωση θα παρουσιαστούν:το έργο και οι δράσεις που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του DestiMEDPLUS στην Κάρπαθο και την Κρήτη, το Δίκτυο Οικοτουρισμού “MEETNetwork, προκλήσεις και ευκαιρίες για τις Προστατευόμενες Περιοχές, το σύστημα παρακολούθησης του Οικολογικού Αποτυπώματος που εφαρμόστηκε, και η Κοινοπραξία Οικοτουρισμού της Μεσογείου (MediterraneanEcotourismConsortiumMEC).

Υπενθυμίζεται ότι μέσα από το έργο DestiMEDPLUS, δημιουργήθηκε ένα πιλοτικό ολιγοήμερο οικοτουριστικό πακέτο στην Κάρπαθο και αντίστοιχα ένα στην Κρήτη, τα οποία ήδη έχουν αξιολογηθεί και δοκιμαστεί από εξειδικευμένους συνεργάτες. Έως τη λήξη του έργου, τα πακέταοικοτουρισμούπροβλέπεται να εμπορευματοποιηθούν με τη συνεργασία του Δικτύου ΜΕΕΤ (MEETNetwork). Το Δίκτυο MEETαποτελεί ένα Δίκτυο μεσογειακών προστατευόμενων περιοχών που αναπτύσσουν προϊόντα οικοτουρισμού υψηλής ποιότητας, τα οποία ωφελούν τη διατήρηση της προστατευόμενης περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του έργου,δημιουργήθηκαν στην Κάρπαθο και στην Κρήτη ΤοπικάCluster Οικοτουρισμού (LEC) καιΠεριφερειακές Ομάδες Οικοτουρισμού (REC)ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία του Δικτύου MEET.

Το έργο DestiMEDPLUSσυγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους, στο πλαίσιο του Προγράμματος συνεργασίας Interreg MED.

εκ 0002

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos