Κατερίνα Μονογυιού: 53.396€ στους Δήμους Θήρας, Σύρου και Ιητών για ενίσχυση της ναυαγοσωστικής κάλυψης τους

29 Μαϊος 2022 16:37

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών, κατανέμεται –σε συνέχεια της απόφασης χρηματοδότησης ύψους 7εκατ. ευρώ που εκδόθηκε στις 11 Μαΐου 2022– συμπληρωματικό ποσό ύψους 310.408 ευρώ σε Δήμους της χώρας, για την κάλυψη δαπανών παροχής υπηρεσιών ναυαγοσωστικής κάλυψης σε οργανωμένες ή μη παραλίες.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις Κυκλάδες κατανέμονται τα ακόλουθα ποσά στους τρεις παρακάτω Δήμους:

Δήμος Θήρας | 6.800,00€
Δήμος Σύρου-Ερμούπολης | 5.628,00€
Δήμος Ιητών | 40.968,00€

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης, η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Μονογυιού δήλωσε:

«Στην συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών στις 6 Απριλίου 2022 είχα θέσει το θέμα της επιπρόσθετης χρηματοδότησης για ναυαγοσωστική κάλυψη των νησιών μας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μου. Η παρούσα συμπληρωματική χρηματοδότηση ύψους 53.396 ευρώ για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών μας στη Θήρα, τη Σύρο και την Ίο αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Ελληνική Κυβέρνηση και η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών λαμβάνουν άμεσες πρωτοβουλίες και δράσεις για την κάλυψη των αναγκών που εμφανίστηκαν στην έναρξη της φετινής τουριστικής σεζόν.
Η επιπρόσθετη χρηματοδότηση συμβάλει στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των επισκεπτών και των κατοίκων. Ευχαριστώ θερμά τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για την άμεση στήριξη στους Δήμους μας και την ιδιαίτερη μέριμνα του για τις Κυκλάδες μας.»

 

Κατερίνα Μονογυιού
Βουλευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos