Συγχαρητήρια Φίλιππου Φόρτωμα για την έγκριση έργων Ύδρευσης σε Δονούσα, Σχοινούσα, Κουφονήσια, Αμοργό και Φολέγανδρο

10 Ιουνίου 2022 17:21

Τα συγχαρητήριά τουεξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για τις επιχορηγήσεις συνολικού ποσού 191.000,00 € που εγκρίθηκαναπό την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Υδροδότηση άνυδρων νησιών & έργα βελτίωσης υποδομών ύδρευσης των νησιών» του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής οικονομικού έτους 2022.

Συγκεκριμένα,για το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με την πολύτιμη συνδρομή του Αντιδημάρχου Ύδρευσης, κ. Μανώλη Πολυκρέτη, αλλά και της Υπηρεσίας του Δήμου, εγκρίθηκε το ποσό των 37.000,00€, για την προμήθεια και εγκατάσταση αντλιών θαλασσινού νερού και προώθησης καθαρού νερού αφαλάτωσης νήσου Σχοινούσας, το ποσό των 37.000,00€, για την προμήθεια και εγκατάσταση υλικών επισκευής βλαβών της μονάδας αφαλάτωσης νήσου Δονούσας και το ποσό των. 37.000,00€, για την επαύξηση παραγωγής υφιστάμενης μονάδας αφαλάτωσης 600μ3/ημέρα κατά 100μ3/ημέρα στην Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων. Για το Δήμο Αμοργού, εγκρίθηκε το ποσό των 60.000€, για την κάλυψη μέρους των δαπανών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας έτους 2022, από τη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης στις Δημοτικές Κοινότητες Καταπόλων και Αιγιάλης και τέλος, για το Δήμο Φολεγάνδρου, εγκρίθηκε συμπληρωματική επιχορήγηση ύψους 20.000,00€, για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στο παραλιακό τμήμα του οικισμού Καραβοστάσι.Για την επίτευξη των παραπάνω, σημαντική ήταν και η συνδρομή των Δημάρχων Νάξου, Αμοργού και Φολεγάνδρου.

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των αποφάσεων επιχορήγησης, ο κ. Φόρτωμας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η συνεχώς αυξανόμενη τουριστική κίνηση, κάνει ολοένα και πιο επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών ύδρευσης στα νησιά των Κυκλάδων, καθώς σε αυτά πολλαπλασιάζεται κάθε καλοκαίρι ο πληθυσμός τους. Για μία ακόμη φορά, ηηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας, αλλά καιηΓενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής,αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, στέκονται αρωγοί στην επίλυση των προβλημάτων τους, με πράξεις! Θα ήθελα να συγχαρώ ιδιαίτερα τους Δημάρχους Νάξου, Αμοργού και Φολεγάνδρου, αλλά και τον Αντιδήμαρχο Ύδρευσης του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, για την αγαστή συνεργασία τους με την ηγεσία του Υπουργείου και τις συντονισμένες τους προσπάθειες για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

fortomas556

fortomas 57

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos