Συνάντηση Δημάρχων μικρών νησιών με τον Πρωθυπουργό

15 Ιουνίου 2022 20:27

Στη συνάντησητων Δημάρχων μικρών νησιωτικών δήμων με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκηπαραβρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Δημήτρης Λιανός

.Στη σύσκεψη,που διήρκησε περισσότερο από 4 ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου,οι επικεφαλής των μικρών νησιωτικών Δήμων αναφέρθηκαν στα έργα που έχουν προχωρήσει στα νησιά τους αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΟΔημήτρης Λιανόςεπικεντρώθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει οΔήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων όχι ως νησιωτικός Δήμος αλλά ως πολυνησιακός, τονίζοντας την αναγκαιότητα τηςκατανομής των χρηματοδοτικών εργαλείωνγια κάθε νησί ενός πολυνησιακούΔήμουκαι όχι ανά Δήμο.Το γεγονός ότι πολλά νησιά, όπως η Ηρακλειά, η Σχοινούσα, η Δονούσα και το Κουφονήσι, συνιστούν έναν μεγάλο ενιαίο νησιωτικό δήμο, δεν σημαίνει ότι παύουν να είναι μικρές νησιωτικές Κοινότητες, με αυξημένες ανάγκες και περιορισμένες ευκαιρίες. Επιπλέον,ο πλήρης αποκλεισμός τους από κάθε πρόγραμμα ή οικονομική ενίσχυση που αφορά σε νησιά κάτω των 3.000 κατοίκων αποτελεί κοινωνική ανισότητα και προκαλεί το αίσθημα αδικίας των κατοίκων των νησιών αυτών.

Ακόμα, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων αναφέρθηκε στο υψηλό ενεργειακό κόστος στα νησιά, σε ζητήματα υποδομών, καθώς και στην αναγκαιότητα επέκτασης των αφαλατώσεωνκ.α..

Ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν από τους Δημάρχους των μικρών νησιωτικών Δήμων ήταν αυτά της ιατρικής κάλυψης, της γραφειοκρατίας, των μετατάξεων και της κινητικότητας ώστε να μην επιδεινωθεί κι άλλο το πρόβλημα της υποστελέχωσης, των Υπηρεσιών Δόμησης, της στέγασης υπαλλήλων που υπηρετούν στα νησιά, της θαλάσσιας συγκοινωνίας κ.α..

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos