Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου για το Περιφερειακό Συμβούλιο της 13ης Ιουνίου

14 Ιουνίου 2013 15:24

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου που συνεδρίασε στις 13 Ιουνίου του 2013 για μια ακόμα φορά ανέδειξε το ρόλο του ως αποφασιστικός μοχλός υλοποίησης της πολιτικής της Ε.Ε. και της Κυβέρνησης.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στάθηκαν ιδιαίτερα στο κορυφαίο θέμα για τα νησιά που είναι το χωροταξικό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικά οι ανεμογεννήτριες.

Το θέμα επανήλθε με σκοπό να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις είχαν εκδηλωθεί από πλευράς πολιτών σε προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, παρουσία και του εκπροσώπου του ομίλου Καπελούζου.

Στην καλοστημένη επιχείρηση εξαπάτησης των λαϊκών στρωμάτων, διαπραγματευτικό ρόλο αναλαμβάνουν οι Δήμοι, οι οποίοι αξιοποιώντας τις ειδικές οικονομικές ζώνες που ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου σε προηγούμενη συνεδρίαση, έφεραν σχεδιασμό για πλήρη απαλλοτρίωση των νησιών παρακάμπτοντας ως εμπόδια στην εγκατάσταση των ανεμογεννήτριων, οικισμούς, περιοχές NATURA, αρχαιολογικούς χώρους, επιπτώσεις στη ζωική και φυτική παραγωγή, στο περιβάλλον και στον τουρισμό. Ώστε οι επιχειρηματικοί όμιλοι που θα αναλάβουν την εγκατάσταση, εκμετάλλευση και διάθεση της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος να μην έχουν άλλη καθυστέρηση στην υλοποίηση των σχεδίων τους, αφού είναι γνωστό ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι επιπτώσεις που θα υπάρξουν εις βάρος των νησιωτών, παρά μόνο η αύξηση των κερδών τους.

Θυμίζουμε ότι η παραγωγή ρεύματος θα είναι πολλαπλάσια των αναγκών της χώρας (αντί 9.000 MB έχουν δοθεί άδειες για 30.000) ώστε με καλωδιακή σύνδεση να περάσει στην ΕΕ. Ταυτόχρονα το κόστος θα μετακυλίσει στις πλάτες του λαού αυξάνοντας δραματικά τη μονάδα ηλεκτρικού ρεύματος και τους φόρους.

Καλούμε το λαό συσπειρωμένος να μπει εμπόδιο στην υλοποίηση αυτών των πολιτικών και να υπερασπιστεί ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης, που επίκεντρο θα έχει την κάλυψη των δικών του αναγκών και όχι την κερδοφορία των ομίλων.

Βασική προϋπόθεση είναι να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων και τις Κυβερνήσεις τους. Να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο της χώρας να τον καρπώνεται ο ίδιος που τον παράγει. Μόνο έτσι θα μπορέσει να αξιοποιήσει την τεχνολογία κα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για φτηνό ρεύμα.

Καλούμε τους νησιώτες να μη σκύψουν το κεφάλι στις μεθοδεύσεις της ΕΕ, της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής Αρχής και να εμποδίσουν την απαλλοτρίωση των νησιών μας.

14/6/2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos