×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ημερίδα με θέμα τον Τουρισμό

20 Ιουλίου 2013 11:53

Στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Πάτμου την Παρασκευή 19 Ιουλίου με θέμα τον Τουρισμό και την Ανάπτυξη συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου, Ελ. Φτακλάκη παρουσιάζοντας τη

Στρατηγική της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον Τουρισμό και τις Προοπτικές της Τουριστικής Ανάπτυξης της Πάτμου. Στην ημερίδα ομιλητής ήταν και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΑΝΔΩ, Γιώργος Πόκκιας με θέμα «Ευκαιρίες ανάπτυξης και επενδύσεων μέσω του τοπικού προγράμματος LEADER για την Πάτμο».

Στην ημερίδα συμμετείχαν από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας, Αντώνης Χατζηιωάννου και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος της γεωγραφικής ενότητας Καλύμνου, Κώστας Σταυλάς, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμό.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του νησιού καθώς και τα προβλήματα που αναστέλλουν την αναπτυξιακή πορεία του νησιού, όπως είναι το ακτοπλοϊκό, τα θέματα υγείας, η παράνομη ενοικίαση κατοικιών, κα. Όπως τόνισε η κα Φτακλάκη , η συστηματική ανάδειξη της ταυτότητας του νησιού ως πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού, με την ανάπτυξη και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως είναι ο γαστρονομικός, ο περιπατητικός, ο πολιτιστικός τουρισμός, μπορούν να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην προσέλκυση νέων επισκεπτών.

Η αντιπεριφερειάρχης Ελ. Φτακλάκη κατά την παραμονή της στο νησί της Πάτμου είχε σύσκεψη και με τα μέλη του γυναικείου αγροτουριστικού συνεταιρισμού «ΗΛΙΟΤΑΤΗ», με τους συνεργάτες της Αν. Κολιάδη και Μ. Κωνστάντζου. Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Πάτμου, Γιάννης Σκεμπές. Αντικείμενο της σύσκεψης, οι προοπτικές ανάπτυξης του γυναικείου συνεταιρισμού και οι δυνατότητες συμμετοχής τους στο πιλοτικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Τουρισμού για την Ανάδειξη της Ποιότητας και Κοινωνικής Οικονομίας στα Νησιά, όπου θα δημιουργηθούν αναμνηστικά προϊόντα βασισμένα στη τοπική παράδοση των νησιών μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos