×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συνάντηση Χατζηδιάκου με εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρείας Aegean

26 Ιουλίου 2013 12:18

Τον Διευθυντή Διοίκησης και Υπηρεσιών Εδάφους, κ. Ιωσήφ Μαστοραντωνάκη, τον Υπεύθυνο Πωλήσεων, κ. Στέφανο Σαδόπουλο και την Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Τύπου της Aegean Airlines δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Φώτης Χατζηδιάκος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναγγελθείσας διακοπής των δρομολογίων της Ολυμπιακής από Αθήνα προς Ρόδο, που σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου θα αποτελέσει ένα σοβαρό πλήγμα για την εξυπηρέτηση των κατοίκων των νησιών μας.

Ο κ. Χατζηδιάκος επεσήμανε στους εκπροσώπους της Aegean πως η ανακοινωθείσα διακοπή των δρομολογίων απομονώνει ακόμη περισσότερο τους νησιώτες από την πρωτεύουσα και την ηπειρωτική χώρα, ειδικότερα τους χειμερινούς μήνες, που λόγω των καιρικών συνθηκών η ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση τους γίνεται μετ'εμποδίων, ενώ παράλληλα θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στον τουρισμό και στις προσπάθειες που γίνονται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για επιμήκυνση της συρρικνωμένης τουριστικής περιόδου. Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού αναγνώρισε τη συμβολή της Aegean στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος με την ανάπτυξη νέων αεροπορικών συνδέσεων στο εξωτερικό, τόνισε στα στελέχη της αεροπορικής εταιρείας τις ανησυχίες των νησιωτών για το κόστος των εισιτηρίων, ζητώντας τους όχι μόνο να προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό που θα αφήσει η Ολυμπιακή Αεροπορία, αλλά και να λάβουν υπόψη την παρούσα οικονομική κρίση στον καθορισμό της τιμολογιακής τους πολιτικής, όσο αφορά το κόστος των εισιτηρίων προκειμένου να μην επιβαρυνθούν ακόμη περισσότερο οι κάτοικοι των νησιών μας.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας τόνισαν πως η κρίση έχει αναμφισβήτητα δυσχεραίνει τις μεταφορικές μετακινήσεις, διαβεβαιώνοντας, όμως, τον Αντιπεριφερειάρχη, πως η εταιρεία δεν πρόκειται να επηρεαστεί από τις τρέχουσες εξελίξεις και δεσμεύτηκαν, όσον αφορά το εσωτερικό, να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες μετακίνησης στο σύνολο τους, ενώ αναφορικά με τον εξωτερικό προτίθενται να συμπεριλάβουν νέα δρομολόγια και νέους προορισμούς, που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα, με στοιχεία που παρέθεσαν στον Αντιπεριφερειάρχη, η Aegean απασχολεί 71 άτομα προσωπικό στο νησί της Ρόδου, το οποίο αποτελεί μια από τις 8 περιφερειακές βάσεις της εταιρείας με 3 αεροσκάφη να διανυκτερεύουν στο Αεροδρόμιο «Διαγόρας» και 1 στο αεροδρόμιο της Κω. Η Aegean συνδέει ήδη την Ρόδο με 28 προορισμούς του εξωτερικού, σημειώνοντας μια αύξηση 40% στην επιβατική κίνηση, η οποία αποτελεί και τη μεγαλύτερη από όλες τις περιφερειακές βάσεις. Αναφορικά με τις πτήσεις του εσωτερικού, τα τελευταία τρία χρόνια διαπιστώνεται μέσο όρο μια μείωση της τάξης του 30% στις τιμές των εισιτηρίων, ενώ παράλληλα υπάρχει ήδη μια αύξηση στις θέσεις της τάξης του 25-30% από Αθήνα για Ρόδο, ενώ από τον Οκτώβρη-Νοέμβρη η αύξηση αυτή θα κυμανθεί στο 60-75%, προκειμένου να καλύψει τις υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη πως το χειμερινό πρόγραμμα της εταιρείας θα ανακοινωθεί σε 3 εβδομάδες.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos