300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Ο Ν. Συρμαλένιος για την αυθαίρετη δόμηση

04 Αυγούστου 2013 14:56
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ο Ν. Συρμαλένιος για την αυθαίρετη δόμηση

test2

test2

«Η αυθαίρετη δόμηση δεν αντιμετωπίζεται με εισπρακτική λογική, αλλά με την ταχεία ολοκλήρωση του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού»

Ο Νίκος Συρμαλένιος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κυκλάδων, στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια του Α΄ θερινού Τμήματος στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την αυθαίρετη δόμηση, μεταξύ των άλλων, επεσήμανε:

«...Η λογική του ν/σ κυρίως πετυχαίνει την καταγραφή των αυθαιρέτων και την κατηγοριοποίηση τους, κυριαρχείται όμως, κατά βάση, από εισπρακτική λογική και με την είσπραξη των προστίμων, αλλά και με την αναγραφή τους στο Ε9 που θα επιβαρύνει και φορολογικά τα συγκεκριμένα αυθαίρετα.

Όπως λέει και η Αιτιολογική Έκθεση, τα αυθαίρετα μπορούν ν' αντιμετωπιστούν, είτε με τη μορφή ποινών - προστίμων, είτε με τη μορφή κατεδαφίσεων, οι οποίες στο ν/σ επιλέγονται -αν επιλεγούν- μόνο στον αιγιαλό, στις παραλίες, στα δάση κ.λπ. Αντίθετα ο κύριος όγκος των αυθαιρέτων νομιμοποιείται, μέσω ποινών - προστίμων, ακόμα και με την καταβολή του 30 %, όπως προβλέπεται από πληθώρα διατάξεων. Συνεπώς επιβεβαιώνεται η εισπρακτική λογική. Αυτό ακριβώς επισημαίνει ως αντισυνταγματικό και η επιστημονική επιτροπή της Βουλής, διότι η νομιμοποίηση των αυθαιρέτων αντίκειται στη νομολογία του ΣτΕ για το άρθρο 24 του Συντάγματος.

Επίσης στην Αιτιολογική Έκθεση, διαπιστώνεται ότι οι αυθαίρετες κατασκευές δεν οφείλονται στην έλλειψη του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού. Την ίδια στιγμή στο άρθρο 31 προβλέπεται η ολοκλήρωση του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού σε επτά χρόνια και για τα νησιά σε πέντε, αλλά πρώτον, με ποια εχέγγυα αυτός θα ολοκληρωθεί και δεύτερον, για ποια ολοκλήρωση του μπορούμε να μιλάμε, όταν μόλις χθες η κυβερνητική πλειοψηφία στο ν/σ για τον Τουρισμό, ψήφισε τη δόμηση ακτών, παραλιών, νησιών, προστατευόμενων περιοχών, με τη μορφή της σύνθετης τουριστικής κατοικίας. Επίσης όλες οι διατάξεις που έχετε ψηφίσει με το μεσοπρόθεσμο, μετά το 3ο Μνημόνιο, αλλά και με το ν/σ του υπουργείου Ανάπτυξης για τις στρατηγικές επενδύσεις, θεσμοθετεί την κατά παρέκκλιση δόμηση, εφόσον μια επένδυση χαρακτηριστεί στρατηγικής σημασίας.

Κατά συνέπεια το ν/σ δεν θέτει καθόλου το ζήτημα της εκτός σχεδίου δόμησης, το οποίο είναι ένα φαινόμενο, τουλάχιστον στην Ε.Ε., καθαρά ελληνικό, καταστρέφει το περιβάλλον και το τοπίο, δημιουργεί ζητήματα υπερκατανάλωσης ενέργειας και υδάτινων πόρων και εξυπηρετεί τη λογική της εμπορευματοποίησης της γης. Άλλωστε αυτό εξυπηρετεί και η πρόβλεψη σας για δυνατότητα δόμησης σε γη υψηλής παραγωγικότητας, ακόμα και σε βάθος 200 ή 150 μέτρα από εθνικές, επαρχιακές και δημοτικές οδούς.

Εμείς στο ζήτημα της εκτός σχεδίου δόμησης, είμαστε κατηγορηματικοί, μιλάμε για σταδιακή κατάργηση της, με ταυτόχρονη επέκταση των πόλεων και των οικισμών και με απόδοση αντισταθμιστικών οφελών, έτσι ώστε να ικανοποιούνται οι ιδιοκτήτες που χάνουν δικαιώματα και περιουσιακή αξία. Σ' αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε ν' αξιοποιηθεί και η ιδέα της «Τράπεζας γης», για τη μεταφορά του συντελεστή δόμησης, εφόσον βεβαίως ολοκληρωθεί με σωστό τρόπο και συμπεριλάβει και τον πολεοδομικό σχεδιασμό. Παράλληλα είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί το ταχύτερο, τόσο το κτηματολόγιο, όσο και το δασολόγιο.

Σε ότι αφορά την Υπηρεσία Επιθεώρησης και Κατεδάφισης, είναι σημαντική η αναζωογόνηση της, αλλά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι ελάχιστες φορές έχει ενεργοποιηθεί, αφού έχει συσταθεί από το 2001. Στις Κυκλάδες με όσα συνέβησαν όλα τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές χρειάστηκε η ενεργοποίηση της, χωρίς αποτέλεσμα, αφού και η τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έδειξε ολιγωρία και δεν αντιμετώπισε ποτέ το θέμα των αυθαιρέτων.

Τέλος, πρέπει να πω ότι είμαστε αντίθετοι με την ανασύσταση της ναοδομίας. Θεωρούμε ότι και το εκκλησιαστικό αρχιτεκτονικό συμβούλιο που συστήνεται, θα μπορούσε να υπάγεται στις κατά τόπους πολεοδομίες, όταν χρειάζεται να εγκριθεί η δόμηση ιερών ναών και εκκλησιών...».

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Φωτιές σε Σέριφο, Ρόδο και ΧΥΤ...
Χορήγηση παρέκκλισης για την α... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25
sigi ixthios

chora banner 300x250

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Ιούνιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Μυστήριο με θάνατο βρέφους στο νησί – Συνελήφθησαν οι γονείς του

Πάρος: Μυστήριο με θάνατο βρέφους σ...

09 Ιουνίου 2025
Πάρος: Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για το θάνατο του βρέφους

Πάρος: Αυτά είναι τα αποτελέσματα τ...

10 Ιουνίου 2025
Πάρος: Μάγεψε η ερμηνεία της «Αστερομάτας» από Παριανή χορωδό στο Ανοιχτό Θέατρο Λευκών!  (Βίντεο)

Πάρος: Μάγεψε η ερμηνεία της «Αστερ...

12 Ιουνίου 2025

Τελευταία Νέα

Όπου Υπάρχει Ελλάδα - Τζιά (Trailer)

Όπου Υπάρχει Ελλάδα - Τζιά (Trailer...

15 Ιουνίου 2025
Σίφνος: Σοβαρά προβλήματα στη διαχείριση απορριμμάτων (βίντεο)

Σίφνος: Σοβαρά προβλήματα στη διαχε...

15 Ιουνίου 2025
Μύκονος: «Παρκάρισμα» για βραβείο (βίντεο)

Μύκονος: «Παρκάρισμα» για βραβείο (...

15 Ιουνίου 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ