Φίλιππος Φόρτωμας: Από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου η πίστωση του Μεταφορικού Ισοδυνάμου Επιβατών

25 Αυγούστου 2022 12:57

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας για την συνέχιση πληρωμών του Μεταφορικού για τη χρηματοδότηση μετακινήσεων επιβατών του Δ’ Τριμήνου του έτους 2021, καθώς και του Α’ Διμήνου του έτους 2022.

Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη διασφαλίσει τη συνέχιση του μέτρου για τα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης Υ.ΝΑ.Ν.Π. 2021-2025, με δεσμευμένο προϋπολογισμό, προβαίνοντας παράλληλα στις απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση της ροής πληρωμών, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων αναμένεται να εκκινήσει σταδιακά από τη Δευτέρα 29/08/2022. Θα πιστωθεί συνολικά το ποσό των 12,5 εκατ. ευρώ, ενώ ειδικότερα για το Νομό Κυκλάδων, θα δοθεί το ποσό των 3.021.744,26 € σε 49.216 δικαιούχους για τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο του έτους 2021, ενώ αναμένεται νεότερη ενημέρωση για το ακριβές ποσό που θα πιστωθεί για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του έτους 2022.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αλλά και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Με τη σημερινή ανακοίνωση του Υπουργείου, αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχωρά με σταθερά βήματα, πιστή στις δεσμεύσεις της για ελάφρυνση και διευκόλυνση της καθημερινότητας των νησιωτών».

metaforiko 01

metaforiko02

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos