×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Επιστολή δημάρχου Τήνου στον πρωθυπουργό για τον «παραλογισμό της γραφειοκρατίας»

14 Αυγούστου 2013 12:55

Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Τήνου, Παναγιώτης Κροντηράς, καθώς έχει δημιουργηθεί, όπως αναφέρει, «σοβαρότατο πρόβλημα» με τις Αρχαιολογικές Υπηρεσίες, οι οποίες καθυστερούν να εκδώσουν τις αναγκαίες εγκρίσεις για την ίδρυση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί.

Ο κ. Κροντηράς, μάλιστα, σημειώνει ότι μετά τις διαμαρτυρίες του προς τις αρμόδιες αρχές, αντί να δοθεί λύση στο πρόβλημα, η «γραφειοκρατία διογκώθηκε», καθώς από πέντε δικαιολογητικά που ζητούσαν οι υπηρεσίες από τους ενδιαφερόμενους, από τις αρχές Αυγούστου αυξήθηκαν σε οκτώ.

Ο δήμαρχος Τήνου κάνει λόγο για τον «απόλυτο παραλογισμό» παραθέτοντας στον πρωθυπουργό την επιστολή που έχει αποστείλει προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα την κοινοποιεί στον υπουργό Πολιτισμού, τους βουλευτές Κυκλάδων και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ο κ. Κροντηράς διερωτάται, «βλέποντας την έμφαση που δίνετε στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την καταπολέμηση της ανεργίας, πώς θα προχωρήσει αυτός ο τόπος όταν για μία έγκριση απαιτούνται μήνες; Όταν για την καθαρογράφηση της απόφασης πρέπει να παρακαλέσεις, γιατί το καλοκαίρι φεύγει και καραδοκεί η σφράγιση; Πώς θα γίνει ένας στοιχειώδης προγραμματισμός των επιχειρήσεων αυτών, όταν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας απειλούν εν τη γενέσει τους τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος».

Και η επιστολή του δημάρχου Τήνου προς τον πρωθυπουργό καταλήγει:

«Επειδή έχω δει κατά καιρούς κάποιες ακαριαίες παρεμβάσεις σας για θέματα απλά, που όμως κανείς δεν τολμά να αγγίξει, αποστέλλω το έγγραφο αυτό που νομίζω ότι εκφράζει αρκετούς Δημάρχους νησιωτικών περιοχών. Δεχθείτε μια άποψη, σεις ο Πρωθυπουργός της χώρας, από έναν Δήμαρχο ενός νησιού: Θεωρώ ότι οι μεγάλες επενδύσεις που επιζητάτε θα φέρουν πράγματι την λύση. Για να υπάρξει όμως το παραμικρό ενδιαφέρον πρέπει κάποια πράγματα τόσο οφθαλμοφανή να διορθωθούν, να τρέξουν, να απλουστευθούν. Διότι με τον τρόπο αυτό που σας περιέγραψα αποκαρδιώνονται νέοι επιχειρηματίες απλών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, μόνο και μόνο λόγω απίστευτης γραφειοκρατίας και κακής οργάνωσης, την οποία συνομολογούν προφορικά ακόμη και στελέχη των άνω υπηρεσιών, παραπέμποντας στους ανώτερους, σε αλλαγή του νόμου, κ.λπ.

»Μα αν για ένα τέτοιο απλό κατάστημα Υ.Ε. υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση, πώς περιμένουμε, κατά πειστικό τρόπο, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη επιχειρηματιών από όλο τον κόσμο;»

www.kathimerini.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos