×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Χ.Κόκκινος: Κρίνουν εξιδίων τ' αλλότρια

14 Αυγούστου 2013 14:32

Την τακτική του αποπροσανατολισμού και την προσπάθεια να ανασκευάσει τις ατυχείς εκφράσεις του Δελτίου Τύπου και τις αναφορές για το νησί της Μυκόνου και των

Δημοτικών Συμβούλων, επιχειρεί ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Πουσαίος με νέα ανακοίνωσή του. Στο ίδιο κλίμα και η δήλωση του κ. Μαχαιρίδη.

Στο ίδιο πνεύμα και η απάντηση του κ. Πουσαίου για το φιάσκο με το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών.

Μάταια όμως προσπαθούν να «διασκεδάσουν» τις εντυπώσεις και το χειρότερο δεν απαντούν επί της ουσίας.

Τουλάχιστον ο κος Πουσαίος αντιλήφθηκε την «γκάφα του» αφού ομολογεί ότι στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Μυκόνου στις 10/08/13 δεν παραβρέθηκε ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου εκλεγμένος στην περιφερειακή ενότητα Μυκόνου κος Κων/νος Κουκάς όπως ο ίδιος ανέφερε στο αρχικό Δελτίο Τύπου. Ο περιφερειακός σύμβουλος της « ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» ΔΕΝ ΚΛΗΘΗΚΕ και κακώς στο κείμενό του τον αναφέρει παρόντα.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα...

Εκτιμούμε ότι η Μύκονος είναι αρκετά κοντά στην έδρα της περιφέρειας τη Σύρο. Τρία (3) ολόκληρα χρόνια «αγνοήθηκε» από την Περιφερειακή Αρχή και μαζί με την Περ/κη Αρχή εκτίθεται και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μυκόνου της πλειοψηφίας κος. Β. Μαργάρας του οποίου επικαλείται ο κ. αντιπεριφερειάρχης για τις προσωπικές παρεμβάσεις!!!

Αλήθεια ποιες είναι αυτές και ποια τα αποτελέσματα;;;;

Ο τόπος δεν έχει ανάγκη από «σωτήρες» αλλά από προγραμματισμό και δράσεις.

Η κοινωνία έχει ανάγκη από αποτελέσματα.

Δυστυχώς στο Ν. Αιγαίο οι πολίτες βιώνουν την οπισθοδρόμηση και την παρακμή.

Η «ωραιοποίηση» της άσχημης κατάστασης βλάπτει το παρόν και το μέλλον του τόπου και δείχνει ότι η περιφερειακή αρχή ζει σε «Νιρβάνα» ή σε «γυάλινο πύργο» και δεν αντιλαμβάνεται την κατάσταση.

Δυστυχώς η «σωτήρια» παρέμβαση του κ. Πουσαίου λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων έχει αβέβαιο αποτέλεσμα και θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα.

Όσον αφορά τις θέσεις και τις απόψεις μας τις διατυπώσαμε και στο δελτίο τύπου που εκδώσαμε πριν δέκα (10) ημέρες κατά την επίσκεψη του επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Χαρ. Κόκκινου, (και ίσως αυτό ανάγκασε τον κ. Πουσαίο να βρεί τον δρόμο για την Μύκονο) αλλά και στο χθεσινό (12-08-2013) δελτίο τύπου.

- Ας διαθέσει οριστικά η Π.Ν.Α. τον υπάλληλο που έχει αποσπαστεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μυκόνου ώστε να έχει δικαίωμα υπογραφής.

- Ας βοηθήσει η Π.Ν.Α. το Δ. Μυκόνου με έμψυχο δυναμικό μέσω του προγράμματος τεχνικής βοήθειας.

- Ας προχωρήσει η Π.Ν.Α. σε ουσιαστική συνεργασία με το Δ. Μυκόνου και .... λίγο προσοχή στους χαρακτηρισμούς δεν βλάπτει...

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Μυκόνου είναι άνθρωποι άξιοι και οφείλουμε να τους στηρίξουμε και όχι να τους τονίζουμε την «αδυναμία του Δ. Μυκόνου» και στην κρίσιμη καμπή της τουριστικής περιόδου δεν χαρακτηρίζουμε «τριτοκοσμικές» τις καταστάσεις τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό της χώρας.

Η Περιφερειακή Αρχή δεν διαφήμισε την Μύκονο τουλάχιστον ας μην τη δυσφημίζει.

Υ.Γ. 1 Ας αντιπαραθέσει ο κος Αντιπεριφερειάρχης –ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ- τα ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΧΘΗΚΑΝ στην Μύκονο από 1-1-2011 όταν ανέλαβε η νέα περιφερειακή αρχή ....Δεν απάντησε ούτε σ' αυτό ο κος Πουσαίος και είναι ατυχής ο απολογισμός των εκ. ευρώ που αναφέρει ο κος Περιφερειάρχης κος Μαχαιρίδης στη σημερινή 13-8-2013 ανακοίνωσή του. Δυστυχώς γι αυτούς δικαιωνόμαστε στις παρατηρήσεις μας.

Υ.Γ.2 κ. Μαχαιρίδη καλή η αναφορά σας στην εφαρμογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού για τα Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) και την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ. Θυμίζω ότι οι μελέτες και η ωρίμανση των έργων πραγματοποιήθηκε την περίοδο 2007-2009, εμείς θέλουμε να πετύχει η προσπάθεια όμως νωπές είναι στη μνήμη μας οι διαφωνίες των στελεχών της Περιφερειακής Αρχής στα τελευταία Περιφερειακά Συμβούλια...

Υ.Γ. 3 Όσον αφορά το «πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών» στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής (8-7-2013) και ενώπιων ΟΛΩΝ των μελών της ΑΒΙΑΣΤΑ ο γεωπόνος της Π.Ν.Α. συμμερίστηκε τον προβληματισμό μας και συμφώνησε ότι δεν έχει νόημα η έναρξη των ψεκασμών στο μέσο του καλοκαιριού.

Αλήθεια; Πότε και που «ανακάλεσε ο γεωπόνος τις παρατηρήσεις του» και κάτω από ποιες συνθήκες...

Υ.Γ. 4 Όσον αφορά την διάθεση πιστώσεων για τις απεντομώσεις ο κος Πουσαίος ξέρει καλά ότι για βασικές ανάγκες και ενέργειες της Π.Ν.Α. «λεφτά υπάρχουν»...

Χαράλαμπος Κόκκινος

«Νέα Εποχή για τα Νησιά μας»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos