×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Γαλάζια Ανάπτυξη στον Ελληνικό Θαλάσσιο Χώρο

31 Αυγούστου 2013 13:36

Ημερίδα με θέμα την Γαλάζια Ανάπτυξη στον ελληνικό θαλάσσιο χώρο διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής, 30 Αυγούστου 2013, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

στον συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Atrium Platinum, με την συμμετοχή στην οργάνωση της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. Ν.Α.» και την υποστήριξη του Δικτύου Αειφόρων Νήσων του Αιγαίου «ΔΑΦΝΗ».

Η Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Τουρισμού, Απασχόλησης και Παρακολούθησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ελευθερία Φτακλάκη, καλωσόρισε τους συνέδρους και μετέφερε τον χαιρετισμό της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη. Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, οι βουλευτές Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης και Μάνος Κόνσολας, ο ευρωβουλευτής Οικολόγων Πρασίνων και Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Χρυσόγελλος, ο Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Χρήστος Βασιλάκος, ο Δήμαρχος Ρόδου, Στάθης Κουσουρνάς, ο Χαράλαμπος Κόκκινος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, και ο Πρόεδρος του Δικτύου «ΔΑΦΝΗ», Ηλίας Ευθυμιόπουλος.

Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης, τόνισε την σημασία της γεωπολιτικής θέσης του Αιγαίου και της ανάγκης για ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική μέσα από την Γαλάζια Ανάπτυξη που θα εξυπηρετήσει τους στόχους της Περιφέρειας για διασφάλιση της βιωσιμότητας των οικοσυστημάτων και των τοπικών κοινωνιών. Σύμφωνα με τον κ. Μαχαιρίδη, είναι σημαντικό και ενθαρρυντικό το ενδιαφέρον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις θάλασσες και έδωσε έμφαση στο περιβάλλον και τον πολιτισμό ως συγκριτικά πλεονεκτήματα των νησιών μας, τα οποία ενδείκνυνται για την υλοποίηση της στρατηγικής της Γαλάζιας Ανάπτυξης.

Την ομιλία του Γιάννη Μαχαιρίδη ακολούθησε η κεντρική εισήγηση της Επιτρόπου Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρίας Δαμανάκη. Η κ. Δαμανάκη, η οποία συνεχάρη και ιδιαιτέρως την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Γιάννη Μαχαιρίδη για την πολύτιμη πρωτοβουλία διοργάνωσης της πρώτης ενημερωτικής ημερίδας σε περιφέρεια για θέματα της Γαλάζιας Ανάπτυξης, τόνισε τον σημαντικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην λήψη αποφάσεων. Ανέφερε ότι η Γαλάζια Ανάπτυξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της ατζέντας των ευρωπαϊκών οργάνων και έκλεισε την εισήγησή της με παραδείγματα εφαρμογών θαλάσσιων χωροταξικών σχεδιασμών και δράσεων που εφαρμόζονται επιτυχώς στο εξωτερικό.

Την ημερίδα ολοκλήρωσαν οι εισηγήσεις του Σπύρου Δανέλλη, ευρωβουλευτή και εισηγητή της Έκθεσης για την Γαλάζια Ανάπτυξη, του Φραγκίσκου Νικολιάν, Προϊσταμένου Τμήματος της Γενικής Διεύθυνσης Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Γιάννη Σπιλάνη, Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Του Βασίλη Λυκούση, Διευθυντή του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του ΕΛΚΕΘΕ, του Δημήτρη Οικονόμου, Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ηλία Ευθυμιόπουλου από το Ενεργειακό Γραφείο Αιγαίου. Ακολούθησαν τοποθετήσεις και συζήτηση για περαιτέρω ενημέρωση από παρευρισκόμενους εκπροσώπους δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, επιβεβαιώνοντας την προϋπάρχουσα ανάγκη για την ημερίδα και το υψηλό ενδιαφέρον για τα ζητήματα και τις προκλήσεις της Γαλάζιας Ανάπτυξης στα νησιά μας.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos