×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Χαιρετισμός Κ. Ν. Μπιζά στο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Πάρο

01 Οκτωβρίου 2013 09:01

Τα έργα της Πάρου και της Αντιπάρου ανέδειξε στον χαιρετισμό του στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε στην Πάρο ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Ν. Μπιζάς.

Αιδεσιμότατε,

Κύριε Βουλευτή,

Κύριε Περιφερειάρχη,

Κύριοι Δήμαρχοι της Πάρου και της Αντιπάρου,

Κύριοι και Κύριες Συνάδελφοι του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου και των Δημοτικών Συμβουλίων Πάρου και Αντιπάρου

Αξιότιμοι εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων ,

Αγαπητοί Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες,

Σήμερα καλωσορίζουμε στο νησί μας τον κ. Περιφερειάρχη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους του Νοτίου Αιγαίου.

Η Πάρος το νησί της Παναγίας Εκατονταπυλιανής , των αρχαίων λατομείων, του λυρικού ποιητή Αρχίλοχου, των αξιόλογων παραδοσιακών οικισμών και παραλιών καθώς και η Αντίπαρος με το καταπληκτικό σπήλαιο, τον παραδοσιακό οικισμό και τις παραλίες της αποτελούν δύο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.

Συνέπεια της τουριστικής ανάπτυξης στα νησιά μας ( από το 1970 και έπειτα ) ήταν τόσο η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης αλλά και η σημαντική πρόοδο στις υποδομές των νησιών μας.

Βέβαια τα νησιά μας αντιμετωπίζουν ανάγκες σε συγκεκριμένα έργα υποδομής στα οποία θα αναφερθώ σύντομα:

- Υπάρχει άμεση ανάγκη κατασκευής ενός λιμενικού έργου «ντόκος» για να εξυπηρετεί τις οχλούσες εμπορικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο λιμάνι της Παροικίας και δημιουργούν αρνητική εντύπωση στην τουριστική εικόνα του νησιού αλλά και αυξημένους περιβαλλοντικούς κινδύνους. Ο Δήμος οφείλει να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να ολοκληρωθεί το MasterPlan των λιμανιών μέσω του οποίου θα προβλεφθεί και ο χώρος για το συγκεκριμένο έργο.

- Είναι αναγκαίο να ολοκληρωθούν οι μελέτες για τα σχολεία ( Νέο Γυμνάσιο Παροικίας, επέκταση 2ου Δημοτικού Παροικίας, επισκευή Γυμνασίου Νάουσας ).

- Επίσης θα πρέπει να επιταχυνθούν και οι μελέτες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου των Λευκών, του Κώστου και της Νότιας Πάρου.

- Δεν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο για την νεολαία μας. Οι αθλητές μας στο μπάσκετ και το βόλεϊ δηλώνουν ως έδρα την Νάξο ενώ προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές για την σωματική τους ακεραιότητα.

Τα περισσότερα από τα παραπάνω έργα θα είχαν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ ( 2007-2013 ) εάν υπήρχαν έτοιμες μελέτες.

Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αναφέρω ότι μέσω του ΕΣΠΑ κατασκευάζεται το αποχετευτικό δίκτυο και ο βιολογικός της Αντιπάρου, ολοκληρώθηκε και λειτουργεί το νηπιαγωγείο στην Μάρπησσα, κατασκευάζονται τα νηπιαγωγεία της Αγκαιριάς και της Νάουσας, ανακαινίσθηκαν οι μύλοι στην Αγία Άννα, έχει εγκατασταθεί τηλεχειρισμός στην ΔΕΥΑΠ, γίνεται αποκατάσταση των ΧΑΔΑ κ.α.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα που πραγματοποιείται αυτό το διάστημα στο νησί μας είναι ο διάδρομος του νέου αεροδρομίου της Πάρου. Υπάρχει σημαντική ανάγκη να ολοκληρωθούν οι μελέτες και για τα κτιριακά του αεροδρομίου ώστε να δημοπρατηθεί και αυτό το σημαντικό σκέλος του έργου.

Η ολοκλήρωση του αεροδρομίου θα βοηθήσει το νησί μας να ανακάμψει τουριστικά και σε συνδυασμό με την βελτίωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων να προωθήσει στην εγχώρια και ξένη αγορά τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει ( θαλάσσιος, θρησκευτικός, αρχαιολογικός, περιπατητικός κ.α.)

Σε κάθε περίπτωση όμως θα πρέπει να ενισχυθεί ο πρωτογενής τομέας και το φυσικό περιβάλλον των νησιών μας.

Είναι στην λάθος κατεύθυνση η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ ( Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ) χαρτογραφημένων υγροτόπων και περιοχών Naturaτων νησιών μας.- Δεν υπάρχει κλειστό γυμναστήριο για την νεολαία μας. Οι αθλητές μας στο μπάσκετ και το βόλεϊ δηλώνουν ως έδρα την Νάξο ενώ προπονούνται σε ανοιχτά γήπεδα τα οποία δεν πληρούν τις προδιαγραφές για την σωματική τους ακεραιότητα.

Αξίζει να αναφέρω ότι είκοσι δύο πολίτες από την Πάρο, την Νάξο και την Αντίπαρο κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ με την οποία ζητείται η ακύρωση της πρόσφατης απόφασης της Ελληνικής Κυβέρνησης ( Φ.Ε.Κ.Τ1020/24-5-13) με την οποία το ΤΑΙΠΕΔ ανάλαβε να διαχειρίζεται και να εκποιεί 8 περιοχές σημαντικής οικολογικής αξίας στις Κυκλάδες.

Πιστεύω ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο θα πρέπει άμεσα να ασχοληθεί με το σχετικό θέμα.

Το σημαντικότερο όμως θέμα που απασχολεί τις τοπικές μας κοινωνίες εδώ και τρία χρόνια περίπου και θα συζητήσουμε στην σημερινή συνεδρίαση είναι η υποστελέχωση και δυσλειτουργία του Κ.Υ. Πάρου το οποίο εξυπηρετεί το χειμώνα 15000 μόνιμους κατοίκους της Πάρου και της Αντιπάρου.

Για όλα τα παραπάνω θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας , οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουμε υποχρέωση να τα αναδεικνύουμε και να διεκδικούμε την επίλυση τους. Για τον παραπάνω λόγο άλλωστε οι συμπατριώτες μας ,

μας εξέλεξαν πριν τρία χρόνια, τον Νοέμβριο του 2010, για να συμβάλλουμε με τις προτάσεις και τις θέσεις μας στην βελτίωση τόσο των υποδομών αλλά και των συνθηκών ζωής των κατοίκων στο Νότιο Αιγαίο.

Εύχομαι σε όλους τους Συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους να έχουν υγεία και σήμερα να πραγματοποιηθεί μια αποδοτική συνεδρίαση με χρήσιμα αποτελέσματα .

Κώστας Ν. Μπιζάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου

Πάρος, 30.09.2013

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos