Συνάντηση Μανόλη Μαργαρίτη με τον Υπουργό Υγείας

17 Οκτωβρίου 2013 18:16

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Μανόλης Μαργαρίτης, παραβρέθηκε σήμερα στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη, που προγραμμάτισε η

ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου. Στη συνάντηση, στην οποία παρέστησαν και οι Δήμαρχοι Σύρου, Μήλου και Τήνου, τέθηκαν τα προβλήματα που αφορούν στον τομέα της Υγείας στο Νότιο Αιγαίο και ειδικότερα των διακομιδών, της στελέχωσης των ιατρείων, του ΕΟΠΥΥ, κ.α. και κατατέθηκαν προτάσεις από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Υπουργός ενημέρωσε για τις προωθούμενες αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νέο νομοσχέδιο για την Υγεία, όπως η υποχρεωτική υπηρεσία των αγροτικών γιατρών στο νησιωτικό χώρο, η επιπλέον μοριοδότηση των επικουρικών γιατρών σε περίπτωση τριετούς παραμονής στα νησιά και η δυνατότητα συνυπηρέτησης με τον/την σύζυγο. Παράλληλα, τόνισε ότι οι δήμοι θα μπορούν να έχουν τη δυνατότητα στέγασης του ιατρικού προσωπικού, ως νόμιμη δαπάνη, κατόπιν, όμως, νομοθετικής ρύθμισης, που ήδη προωθείται.

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, ο Μανόλης Μαργαρίτης τόνισε ότι, ειδικά για τα θέματα που αφορούν στον τομέα της Υγείας, πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί και να ληφθεί υπόψη η νησιωτικότητα και απαίτησε τη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια του Νοσοκομείου Νάξου, η οποία κρίνεται επιβεβλημένη λόγω της γεωγραφικής θέσης και ιδιαιτερότητας του πολυνησιακού Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων. Επίσης, έθεσε το θέμα των διακομιδών, τονίζοντας ότι θα πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση και δεν παρέλειψε να επισημάνει τις ελλείψεις σε προσωπικό, που παρατηρούνται στο Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos