Ένταξη Καρπάθειου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου

10 Δεκεμβρίου 2013 15:34

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη το έργο «Αποκατάσταση - Επέκταση Καρπάθειου Δημοτικού Σχολείου Καλύμνου» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με 1,2 εκ. €.

Το σχολικό αυτό κτήριο που βρίσκεται στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στην Πόθια, λειτούργησε για πρώτη φορά το σχολικό έτος 1979-1980 στεγάζοντας το 4ο Δημοτικό Σχολείο του νησιού. Το 2003 βρέθηκε ακατάλληλο λόγω προβλημάτων που παρουσίασε και εγκαταλείφτηκε. Έτσι το σχολείο αναγκάστηκε να συστεγάζεται με το 1ο Δημοτικό -με το οποίο στη συνέχεια συγχωνεύθηκε- σε ένα κτήριο που είναι ανεπαρκές.

Το έργο προβλέπει τη στατική ενίσχυση και αποκατάσταση του εγκαταλειφθέντος κτηρίου και την προσθήκη νέας πτέρυγας, ώστε να είναι εφικτή η επαναλειτουργία του σχολικού συγκροτήματος ως ένας σύγχρονος πλέον εκπαιδευτικός χώρος με όλες τις απαιτούμενες υποδομές. Επίσης προβλέπονται διαμορφώσεις στην αυλή του σχολείου.

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.


Ένταξη σχολικών έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιάννη Μαχαιρίδη δύο νέα έργα που εντάχθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κρήτης & Νήσων Αιγαίου 2007-2013 με συνολικό προϋπολογισμό 4,6 εκ. €, έρχονται να προστεθούν στον κατάλογο των έργων που αναβαθμίζουν την εκπαίδευση στον Νομό Κυκλάδων.

«Επέκταση – διαμόρφωση κτηρίου για τη στέγαση του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Βάρης Σύρου» (2,6 εκ. €)

Το έργο, που θα υλοποιηθεί από την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., περιλαμβάνει τη διαμόρφωση του υφιστάμενου κτηρίου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου, ενώ με την επέκτασή του θα καλύψει και τις ανάγκες στέγασης του Δημοτικού Σχολείου, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα τόσο των κατοίκων της περιοχής, όσο και της εκπαιδευτικής κοινότητας, καθώς το σχολικό συγκρότημα στεγάζεται σε δύο απομακρυσμένα κτήρια τα οποία δεν πληρούν τις απαιτήσεις της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Το δημοτικό σχολείο θα περιλαμβάνει συνολικά 6 αίθουσες διδασκαλίας, 3 εργαστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και τους λοιπούς απαιτούμενους χώρους. Επίσης προβλέπεται ο διαχωρισμός του περιβάλλοντος χώρου του Δημοτικού Σχολείου από αυτόν του Νηπιαγωγείου και η διαμόρφωση του υπαίθριου γηπέδου.

«Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου στην Μάρπησσα Πάρου» (2 εκ. €)

Το έργο, που θα υλοποιηθεί από τον Δήμο Πάρου, προβλέπει την κατασκευή σχολικής αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων, η οποία θα φιλοξενεί αγωνιστικό χώρο μπάσκετ και βόλεϊ, με ξύλινο δάπεδο αγωνιστικών προδιαγραφών, κερκίδες και όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, ιατρείο κυλικείο, WC, αποθήκες, κτλ.).

Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos