Σύσκεψη με αντικείμενο την προώθηση της Σύρου ως τουριστικού προορισμού στη Ρώσικη αγορά

10 Δεκεμβρίου 2013 15:37

Σε σύσκεψη με αντικείμενο την προώθηση της Σύρου ως τουριστικού προορισμού στη Ρώσικη αγορά που

πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στο γραφείο του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Ιωάννη Δεκαβάλλα πήρε μέρος ο αντιπ/ρχης Κυκλάδων κ. Γ. Πουσσαίος. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους του Δήμου,  εκτός του Δημάρχου, ο αρμόδιος για θέματα τουρισμού αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Ρούσσος, και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Ζουλουφός, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σύρου κ. Ιάκωβος Αρβανίτης, ο ιδιοκτήτης του τουριστικού Γραφείου Syros Travel κ. Α. Μαραγκός και ο κ. Π. Βούρος συνεργάτης του αντπ/ρχη Κυκλάδων. Εκ μέρους της Ρώσικης αποστολής που εκπροσωπούσε τη περιοχή Ποβόζια (μεγάλη σε έκταση περιοχή γύρω από το ποταμό Βόλγα) συμμετείχαν, η κα Oxana Nikolaewna Artemenko (Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Συμβούλων AG Partners Group, Kαθηγήτρια Πανεπιστημίου και Επίσημη Εκπρόσωπος των Πανεπιστημίων και της Επιτροπής Αθληττισμού της Ποβόζια και Σύμβουλος Ανάπτυξης Τουρισμού του Ρωσικού Οργανισμού Τουρισμού), ο κ. Viaceslaw Saporow (Εκπρόσωπος  Ηγουμένων  των Μοναστηριών και της Εκκλησίας της Ποβόζια και Εκκλησιαστικός Σύνδεσμος με Το Πατριαρχείο της Μόσχας), η κα Olga Potapowa (Tour Operator – Κεντρική Διεύθυνση Συντονισμού Ανάπτυξης Προσκηνυματικού Τουρισμού της Ποβόζια) και η κα. Irina Artemenko (Διευθύντρια Ανάπτυξης Νεων Προορισμών και Υπεύθυνη για την Ελλάδα).

Στη σύσκεψη που αποτελούσε συνέχεια συναντήσεων που πραγματοποίηθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, πέρα από τη διατύπωση και από τις δύο πλευρές, Ελληνική και Ρωσική, της πρόθεσης για συνεργασία, τέθηκαν και οι βάσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την καταρχήν ανάπτυξη μέσα στο 2014 του προσκυνηματικού και του εκπαιδευτικού τουρισμού με προοπτική επέκτασης της συνεργασίας τα επόμενα χρόνια, δεδομένης της συνεχόμενης αύξησης των ρώσων τουριστών που πρόκειται να επισκεφθούν τη χώρας μας.

Ο αντιπ/ρχης Κυκλάδων κ. Πουσσαίος δήλωσε αρωγός κάθε προσπάθειας που έχει ως στόχο για τις Κυκλάδες, την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, την επέκταση της τουριστικής περιόδου και το άνοιγμα νέων αγορών, θεωρώντας ειδικά για τη Σύρο ότι πληρεί όλες τις προυποθέσεις για την επίτευξη του στόχου αυτού. Ειδικά για τη Ρώσικη αγορά τόνισε ότι αποτελεί σημαντική δεξαμένη άντλησης επισκεπτών για τα νησιά των Κυκλάδων που πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να εστιάσουν, υπενθυμίζοντας ότι την άποψη του αυτή την έκανε πράξη από το 2010 υπογράφοντας ως ΓΓ Τουρισμού πρωτόκολλο συνεργασίας με τον κ. Πισαρέφσκι αντίστοιχο εκπρόσωπο του Υπ. τουρισμού της Ρωσίας και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που οδήγησαν στη μείωση του χρόνου απόκτησης βίζας από τις 17 ημέρες στις 2.

Ο κ. Δεκαβάλλας από τη πλευρά του τόνισε την σημαντικότητα της πρωτοβουλίας για την αύξηση του τουριστικού ρεύματος για το νησί της Σύρου και τη διάθεση του δήμου να υποστηρίξει κάθε δράση προς τη κατεύθυνση αυτή, επισημαίνοντας ότι το πλήθος των δράσεων και εκδηλώσεων πολιτισμού που πραγματοποιούνται στο νησί, η πλούσια ιστορία του τόπου και το επίσης πλούσιο αρχιτεκτονικό  περιβάλλον μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης και σημαντικό τουριστικό προϊόν για τους Ρώσους επισκέπτες.

Σε απάντηση των θεμάτων που έθεσε η Ρώσικη πλευρά και φαίνεται να αποτελούν δυνητικά πιθανά εμπόδια για την αύξηση των ρώσων τουριστών που μπορούν να επισκεφθούν τις Κυκλάδες και τη Σύρο και αφορούν κυρίως την απουσία ρωσόφωνου προσωπικού και κοστολογημένων εξειδικευμένων τουριστικών πακέτων, ο κ. Πουσσαίος τόνισε ότι αυτό μπορεί να ξεπερασθεί με τις κατάλληλες παρεμβάσεις στις οποίες η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου σε κάθε περίπτωση, θα συνδράμει. Παράλληλα επανέφερε την πρόταση του για τη δημιουργία συνδέσμου φιλίας των δύο περιοχών με την εμπλοκή των διοικητικών αρχών των επιμελητηρίων των πανεπιστημίων κ.α. φορέων, η οποία ήδη έχει τύχει θετικής αποδοχής, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση της παρέμβασης του από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την ταχύτητα με την οποία προχωρά η συνεργασία με τα Ρώσικα Πανεπιστήμια και την προοπτική για επίσκεψη των πρώτων φοιτητών έως τον Απρίλιο.

Τέλος και οι δύο πλευρές έδωσαν ραντεβού τον ερχόμενο φεβρουάριο στη περιοχή της Ποβόζια μετά από επίσημη πρόσκληση της Ρωσικής Πλευράς, προκειμένου να σφραγήσουν μέσα από την υπογραφή καταρχάς πρωτοκόλου συνεργασίας και επιμέρους συμφωνιών την συνεργασία τους.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos