Φίλιππος Φόρτωμας: «Η στήριξη της νησιωτικής χώρας βασικός στόχος της Κυβέρνησης της ΝΔ και του Πρωθυπουργού»

16 Δεκεμβρίου 2022 15:36

Η τοποθέτηση του Βουλευτή Κυκλάδων στην σημερινή ομιλία του στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό

Για τον πρώτο Προϋπολογισμό μετά από 12 έτη που καταρτίζεται εκτός πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης, αλλά και για τις δεσμεύσεις και τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας.

Κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Συζήτηση επί του Προϋπολογισμού του Κράτους οικονομικού έτους 2023», ο κ. Φόρτωμας εστίασε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η Κυβέρνηση για το 2023, μια χρονιά εκλογών, αφήνοντας επιτυχημένα πίσω της το 2022 με τις μεγάλες αναταράξεις στο διεθνές πεδίο αλλά και στην παγκόσμια οικονομία.

Ο κ. Φόρτωμας αναφέρθηκε στις φοροελαφρύνσεις για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, στη δημοσιονομική σταθερότητα με τη μείωση του δημοσίου χρέους και το 2023, στη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών από την Κυβέρνηση, στην εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής, για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Τόνισε ιδιαίτερα την ενίσχυση της εθνικής άμυνας της χώρας, με την αύξηση των αμυντικών δαπανών απέναντί στις μόνιμες αιτιάσεις της Τουρκίας για αποστρατικοποίηση των νησιών μας. Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο Βουλευτής σημείωσε την επικείμενη αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με την ένταξη σε αυτό έργων και υποδομών αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ που θα ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας και την ενίσχυση των επενδύσεων και του επιχειρηματικού κόσμου.

Αναφορικά με τη νησιωτική Ελλάδα, ο Βουλευτής Κυκλάδων επέμεινε στη σημασία που δίνει η Κυβέρνηση όσον αφορά την ανάπτυξη και πρόοδο των νησιών, καθιερώνοντας χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα που ευνοούν τη βιώσιμη ανάπτυξη και έχουν κύριο σκοπό τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη και αναβάθμιση των υποδομών, με απώτερο στόχο την ευημερία των νησιωτών. Δεν παρέλειψε να επαναλάβει την ανάγκη για επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ καθώς και να κάνει αναφορά στο φλέγον ζήτημα της υγείας και την επανεξέταση των διακομιδών στις νησιωτικές περιοχές.

Τέλος, ο Βουλευτής Κυκλάδων με αφορμή τόσο την ψήφιση του Προϋπολογισμού όσο και της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Τη χρονιά που έρχεται, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις, κρατώντας τις ισορροπίες μέσα στο ασταθές κλίμα που επικρατεί. Η εικόνα του Προϋπολογισμού, είναι η εικόνα της ίδιας μας της Κυβέρνησης. Με τις ίδιες αξίες, την ίδια θέληση και την ίδια υπευθυνότητα προχωράμε μπροστά. Οι πολίτες και η χώρα δεν έχουν χρόνο και διάθεση για τον ιδεοληπτικό ρεβανσισμό «δεύτερης φοράς» επικίνδυνων ερασιτεχνών και κραυγών κενών περιεχομένου. Ψηφίζουμε με ρεαλισμό κι σύγχρονη ματιά τον προϋπολογισμό του 2023, ώστε να υλοποιηθούν οι φιλελεύθερες αυτές τομές, με τη ματιά μας στραμμένη μόνο στην κοινωνία και τις ανάγκες της».

{https://www.youtube.com/watch?v=i2LiKhgwu94}

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos