×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Σύρος: Πολιτιστική Πρωτεύουσα & Δημοτικές Εκλογές

06 Φεβρουαρίου 2014 16:35

Προξενεί κατάπληξη η σύσκεψη  στην οποία προσκάλεσε ο απερχόμενος δήμαρχος τους υποψηφίους δημάρχους Σύρου καθώς και τα αποτελέσματά της. Σύμφωνα

με τα όσα έγιναν γνωστά δια του τύπου (καθότι η δημοτική μας κίνηση δεν προσκλήθηκε αν και δημόσια έχει γνωστοποιηθεί η ύπαρξή της), ο απερχόμενος δήμαρχος ζήτησε και έγινε από όλους δεκτό (πλην του υποψηφίου Γ. Δεναξά) «να μείνει έξω από την πολιτική αντιπαράθεση» το θέμα της ανάληψης του θεσμού «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», με άλλα λόγια να αποκλειστεί ως θέμα από το δημόσιο διάλογο.

Η δημοτική μας κίνηση, αντίθετα, πιστεύει ακράδαντα ότι αυτός ο διάλογος πρέπει να ανοίξει και μάλιστα νωρίς και με την μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα. Ο πολιτισμός, και ως υλικό πολιτιστικό απόθεμα (σπάνιας ομορφιάς οικιστικά σύνολα Ερμούπολης και Άνω Σύρου, λειτουργικά και αξιοποιήσιμα νεοκλασικά και βιομηχανικά κτίρια, Θέατρο Απόλλων, κ.α.) αλλά και ακόμη περισσότερο ως έμψυχο δυναμικό (εκατοντάδες καλλιτέχνες και μέλη μουσικών συνόλων, θεατρικών, χορευτικών και φωτογραφικών ομάδων και πολιτιστικών συλλόγων) αποτελεί πραγματικά το μεγάλο κεφάλαιο αυτού του νησιού. Ακριβώς γι' αυτό πρέπει να τοποθετηθεί στο κέντρο της συζήτησης και όχι να μείνει στο περιθώριο το πώς θα στηριχθεί και θα αναπτυχθεί περαιτέρω η καλλιτεχνική παραγωγή, το πώς θα αλλητροφοδοτείται με την κοινωνία και θα εκφράζει τις ανάγκες της. Το «τι νησί θέλουμε» είναι τελικά το μεγάλο θέμα των δημοτικών εκλογών και δεν μπορεί να ανατεθεί σε τρίτους εν κρυπτώ, σε μελετητικά γραφεία ή ημέτερους. Το νησί δεν αντέχει άλλες μαρίνες που δεν λειτουργούν, προβλήτες κρουαζιεροπλοίων που περιμένουν τα άφαντα βαπόρια και ποδηλατόδρομους που οδηγούν στο πουθενά. Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν το κόστος που αυτοί θα πληρώσουν στο τέλος και να ζυγίσουν το όφελος. Οι πολίτες πρέπει να ενημερωθούν και να αποφασίσουν.

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos