Ανακήρυξη αναδόχου του έργου κατασκευής του Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου

07 Φεβρουαρίου 2014 01:22

Η τεχνική εταιρεία ΜΤ ΑΤΕ αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου κατασκευής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων του Δήμου Νάξου

 και Μικρών Κυκλάδων, συνολικού προϋπολογισμού 9,1 εκ. ευρώ. Οι οικονομικές προσφορές των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαδικασία αποσφραγίστηκαν την περασμένη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Η ΜΤ ΑΤΕ ανακηρύχθηκε ανάδοχος του έργου, με ποσοστό έκπτωσης 14,8%. Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να υπογραφεί η σχετική  σύμβαση μεταξύ του αναδόχου και της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΑΕ, προκειμένου να ακολουθήσει η εγκατάσταση του εργολάβου.

Με αφορμή την ανακήρυξη του αναδόχου για το έργο του ΧΥΤΑ, ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των διαδικασιών, επισημαίνοντας τη σημασία του έργου για τα πέντε νησιά του Δήμου:

«Το μεγαλύτερο και σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο του Δήμου, ο Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου, περνώντας μέσα από σκοπέλους 14 ετών, φτάνει επιτέλους στη φάση της έναρξης κατασκευής του. Ο Χ.Υ.Τ.Α. Νάξου, που θα επιλύσει το πρόβλημα της ανεξέλεγκτης διάθεσης των απορριμμάτων του Δήμου, με την ταυτόχρονη αποκατάσταση των Χ.Α.Δ.Α. και την επέκταση της ανακύκλωσης των υλικών σε όλη την έκταση του Δήμου, θα αλλάξει οριστικά την εικόνα και θα βοηθήσει ουσιαστικά στη διαχείριση των απορριμμάτων. Αποτέλεσε το σημαντικότερο μέλημα της παρούσας δημοτικής αρχής και οι προσπάθειές μας έφεραν αίσια έκβαση. Η ικανοποίηση, την οποία εκφράζω, αντιπροσωπεύει το σύνολο των δημοτών, καθώς δεν επιλύεται μόνο το πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων, αλλά διασφαλίζεται και η αποφυγή υπέρογκων προστίμων προς το Δήμο.»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos