Χ.Κόκκινος: Έργο - φάντασμα κατάντησε το λιμενικό έργο στη Χώρα της Τήνου

08 Φεβρουαρίου 2014 14:13

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος με τα στελέχη του Περιφερειακού Συνδυασμού «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» στα πλαίσια

των επισκέψεών τους στα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου περιόδευσε στο νησί της Τήνου.

Η εικόνα εγκατάλειψης του λιμενικού έργου στη Χώρα της Τήνου δηλαδή στην είσοδο του νησιού της Μεγαλόχαρης είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Το έργο σταμάτησε το 2009 και παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς ανακοινώνονται πρωτοβουλίες για επανέναρξη του έργου, κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει πέντε (5) χρόνια μετά. Οι ευθύνες μετατίθενται μεταξύ Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και προσφάτως ανακοινώνονται προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ Λιμενικού Ταμείου Τήνου, Δήμου Τήνου, ΟΛΠ....

Το τραγικό είναι ότι το ημιτελές έργο υποκρύπτει κινδύνους για τα καράβια και τους επιβάτες τους που εισέρχονται ή απέρχονται από την Τήνο (ειδικά όταν υπάρχει κακοκαιρία) και είναι προκλητική – εγκληματική η μέχρι σήμερα αδιαφορία από αυτούς που χαρακτηρίζονται πρωτεύθυνοι πολίτες. Θυμίζω τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Αρχή (ο κ. Μαχαιρίδης και ο κ. Πουσαίος) κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τήνο τον Ιούλιο του 2012 για επίλυση του προβλήματος. Είχαμε και τότε επισημάνει το πρόβλημα. Δυστυχώς, επανερχόμαστε γιατί μέχρι σήμερα δεν έγινε τίποτα, οι ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου είναι μεγάλες και οι «περιβόητες» συσκέψεις αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές. Ελάχιστες είναι και οι αναπτυξιακές δράσεις που έχει να επιδείξει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ (2007-2014) στο νησί της Τήνου και σε καμία των περιπτώσεων δε συγκρίνονται με τα μεγάλα έργα που έγιναν στο νησί την περίοδο 2004-2009 (περιμετρική Τήνου, φράγμα Βακέτας, Μουσείο μαρμαροτεχνίας, επέκταση Κέντρου Υγείας, κλπ).

Κατά την παρουσία του στο νησί ο κ. Κόκκινος επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας όπου είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Κ.Υ. κ. Γιαγιά Ιωάννη και συζήτησαν τα ζητήματα υποστελέχωσης της μονάδας υγείας. Τέλος, συμμετείχε (30.1.2014) στις εορταστικές εκδηλώσεις της 191ης επετείου ευρέσεως της Αγίας και Θαυματουργής Εικόνας της Ευαγγελιστρίας και στις εκδηλώσεις βράβευσης των μαθητών της Τήνου που έλαβαν μέρος στο δεύτερο Μαθητικό Προαιρετικό Διαγωνισμό Λογοτεχνίας.

Χαράλαμπος Κόκκινος
Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας
του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου
και του Περιφερειακού Συνδυασμού
«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ"

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos