Ώρα για συντονισμένη δράση για την άμεση ανέλκυση του Sea Diamond!

09 Φεβρουαρίου 2014 13:43

Ο Οικολογικός Άνεμος Νοτίου Αιγαίου χαιρετίζει την επιτυχή έκβαση των δικαστικών αγωγών στο Πρωτοδικείο Πειραιά για το θέμα του ναυαγίου του Sea Diamond.

Οι πρόσφατες αποφάσεις του δικαστηρίου δικαιώνουν τον επτάχρονο αγώνα των Σαντορινιών και ιδιαίτερα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών, για δεύτερη φορά μετά και τις προηγούμενες αποφάσεις για τις ποινικές ευθύνες στην υπόθεση του ναυαγίου.

Αισθανόμαστε κι εμείς περήφανοι που συμπαρασταθήκαμε στον αγώνα αυτό, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις των Σαντορινιών, επιμένοντας να δραστηριοποιηθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Αιγαίου έμπρακτα για την επίλυση του προβλήματος, αλλά και με την ανάδειξη του θέματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον Περιφερειακό μας Σύμβουλο κι ευρωβουλευτή Νίκο Χρυσόγελο (ερωτήσεις προς την Κομισιόν, παρεμβάσεις στο ευρωκοινοβούλιο).

Αλλά η δικαστική νίκη δεν μας εφησυχάζει. Αντίθετα μας κάνει να αισθανόμαστε τη βαριά ευθύνη όλων μας για τα επτά χρόνια που πέρασαν με το «κοιμισμένο» απόβλητο - ρύπο να παραμένει στην καρδιά της ευαίσθητης θάλασσας της Σαντορίνης μας.

Η απόφαση του δικαστηρίου είναι σαφής: Απαιτείται ανέλκυση του ναυαγίου! Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε άλλο τα δικαστήρια και τις καθυστερήσεις που η υπεύθυνη πλοιοκτήτρια εταιρεία θα επιδιώξει. Δεν έχουμε άλλο χρόνο! Όσο περνάει ο καιρός, ο κίνδυνος από το ναυάγιο θα μεγαλώνει, και η ανέλκυση θα γίνεται πιο δύσκολη.

Στην κατεύθυνση της ανέλκυσης οφείλουν να ενεργοποιηθούν συντονισμένα και  ο Δήμος Θήρας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, αλλά κυρίως το αρμόδιο Υπουργείο και η κεντρική Λιμενική Αρχή.  Να οργανώσουν / κινητοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες και να δρομολογήσουν τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε η εταιρεία να σεβαστεί τις αποφάσεις της δικαιοσύνης αλλά και τις απαιτήσεις του ευαίσθητου περιβάλλοντος των νησιών μας και των κατοίκων της. Ας διδαχθούμε από την Ιταλία, όπου πέτυχαν να προχωρήσει η ανέλκυση του ναυαγισμένου  Costa Concordia.

Ο Οικολογικός Άνεμος Ν. Αιγαίου ζητάει να συζητηθεί το θέμα στο ερχόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, στη βάση και της απόφασης που έχει λάβει με την δική μας συμβολή, κατά την συνεδρίαση του στην Σαντορίνη, ώστε να :

- Ενεργοποιηθεί η Περιφέρεια και να ζητήσει άμεσα συνάντηση και συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο για τη δρομολόγηση ενεργειών.

- Ενημερωθούμε για την πορεία υλοποίησης των προηγούμενων αποφάσεών του Περιφερειακού Συμβουλίου για συνέχιση των μετρήσεων από το Πολυτεχνείο της Κρήτης

Οικολογικός Άνεμος
στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Περιφερειακός Σύμβουλος : Νίκος Χρυσόγελος

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos