Γ. Βρούτσης: «Με αναφορά στη Βουλή ζητώ να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

31 Ιανουαρίου 2023 15:52

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής ΚυκλάδωνΝ.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αναδεικνύοντας το θέμα που έχει ανακύψει από τη μη συμπερίληψη της νήσου Τήνου στα νέα δρομολόγια που ανακοίνωσαν, ενόψει της νέας θερινής σεζόν, οι εταιρείες FastFerriesκαι MinoanLines όπου συνδέεται ο Πειραιάς με τις Κυκλάδες και την Κρήτη και αντίστροφα.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού σχετική επιστολή (28.01.2023) του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Τουριστικών Καταλυμάτων Τήνου «Η ΞΕΝΙΑ», με την οποία εκφράζεται η διαμαρτυρία των μελών του για τη συμπερίληψη της νήσου Τήνουστα ανωτέρω νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των δύο εταιρειών, καθώς η Τήνος αποτελεί ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, με μεγάλη κίνηση, που αναμφίβολα είναι επωφελής τόσο για το νησί, όσο και για τις ίδιες τις εταιρείες.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων,καλεί τις εταιρείες να επανεξετάσουν το θέμα και να συμπεριλάβουν το νησί της Τήνου στα δρομολόγια τους, με 2 ή 3 προσεγγίσεις την εβδομάδα. Αίτημα που ο Σύλλογος θεωρεί δίκαιο, βάσιμο και εύλογο.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί τον Υπουργό να εξετάσει το συγκεκριμένο αίτημα που αφορά τη νήσο Τήνο, ένα νησί που τουριστικά αναπτύσσεται ταχύτατα και να στηρίξει την απαραίτητη και αναγκαία ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού με τον Πειραιά και την Κρήτη.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos