Φίλιππος Φόρτωμας: «Ενισχύονται τα αθλητικά σωματεία στα νησιά»

03 Φεβρουαρίου 2023 22:27

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, να συμπεριλάβει προτάσεις των αθλητικών σωματείων των νησιών των Κυκλάδων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου, που πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Φόρτωμας, σε παλαιότερη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υφυπουργό, του είχε τονίσει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των νησιωτικών αθλητικών σωματείων, ειδικά στα μικρότερα νησιά, που είναι εντονότερα τα προβλήματα. Ο κ. Υφυπουργός είχε δεσμευτεί για μια νομοθετική ρύθμιση, που θα αντιμετωπίσει τα ανωτέρω ζητήματα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Μόνιμης Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών, στην οποία είναι μέλος ο κ. Φόρτωμας, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, έχουν ενσωματωθεί ρυθμίσεις που αφορούν τα αθλητικά σωματεία των νησιωτικών περιοχών με λιγότερους από 25.000 κατοίκους, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη βαρύτητα στη νησιωτικότητα και στη δίκαιη και ίση μεταχείριση των νησιωτών με τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε ρυθμίσεις για τα ναυταθλητικά σωματεία και τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεών τους, ενώ τόνισε ότι θα έρθουν ρυθμίσεις για τις πλωτές κολυμβητικές δεξαμενές, τη διαδικασία αδειοδότησής τους και τον καθορισμό των προδιαγραφών λειτουργίας τους.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Λευτέρη Αυγενάκη, που εισάκουσε τα αιτήματα που του είχα μεταφέρει και απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών και τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έρθουν, θα δώσουν αισιοδοξία στους Κυκλαδίτες αθλητές και θα συμβάλλουν στην ισάξια αντιμετώπισή τους και στν δημιουργία ευκαιριών για την ανέλιξη των αθλητικών σωματείων των νησιών μας».

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos