Επίσκεψη Νίκου Συρμαλένιου στην Άνδρο

20 Μαρτίου 2023 00:48

Την Παρασκευή το πρωΐ, προσκεκλημένος από τον Δήμο Άνδρου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος κομποστοποίησης SIRCLES, στο συνεδριακό κέντρο «Γιάννης Γλυνός» στον Όρμο Κορθίου.

Το πρόγραμμα αυτό είναι συνεργασία του Δήμου, του ΕΜΠ και της ΜΚΟ «ΓΗ» που αναπτύσσεται σε 7 ευρωμεσογειακές χώρες όπως, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία (Καταλωνία), Ιορδανία, Παλαιστίνη, Τυνησία και Λίβανος.

 Στο σύντομο χαιρετισμό του, παρουσία του Δημάρχου Δ. Λοτσάρη και του καθηγητή του ΕΜΠ Γερ. Λυμπεράτου, τόνισε τρία σημεία: α) το πρόγραμμα κομποστοποίησης είναι καινοτόμο, εντάσσεται στη διαδικασία ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων και στην κυκλική οικονομία και γι αυτό πρέπει να επεκταθεί σε όλο το νησί και γενικότερα β) είναι ανεπίτρεπτο η χώρα μας, με ευθύνη τόσο της Πολιτείας όσο και της Αυτοδιοίκησης να είναι ουραγός στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων γ) η διαχείριση των στερεών αποβλήτων και των λυμάτων, είναι κοινωφελές έργο και γι αυτό και οφείλει να ασκείται από δημόσιες πολιτικές. Γι αυτό είμαστε και κατηγορηματικά αντίθετοι με το υπό συζήτηση αυτές τις μέρες καταστροφικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ στη Βουλή, που ιδιωτικοποιεί το νερό και τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και πολλά άλλα.

Επίσης το Σάββατο βράδυ παρακολούθησε στο θεατράκι της Χώρας, την εξαιρετική παράσταση της Λαϊκής Σκηνής Άνδρου «Αυτό το παράξενο ζώο» σε σκηνοθεσία Γιάννη Δεγαΐτη.

 Τέλος συνοδευόμενος από τον συντονιστή της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Άνδρου Δημήτρη Ζάννε και τον επικεφαλής της ελάσσονος δημοτικής αντιπολίτευσης Γιάννη Καπάκη, επισκέφθηκε το Μπατσί, τη Χώρα και το Γαύριο, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με μέλη και φίλους του κόμματος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos