Επίσκεψη του υποψήφιου Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» κ. Δημήτρη Κρητικού στο αεροδρόμιο Διαγόρας της Ρόδου

03 Απριλίου 2014 15:11

Το ιατρείο του αεροδρομίου της Ρόδου επισκέφθηκε ο υποψήφιος Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης με την παράταξη «Νότιο Αιγαίο-Αρχιπέλαγος Δημιουργίας» κ. Δημήτρης Κρητικός διαπιστώνοντας από κοντά τα μεγάλα προβλήματα που εμποδίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ως γιατρός, εκτιμά ότι ο χώρος στον οποίο στεγάζεται το ιατρείο είναι επιεικώς ακατάλληλος, τόσο για το ιατρικό προσωπικό που υπηρετεί εκεί όσο και για τους ασθενείς, επιβάτες και εργαζόμενους στο αεροδρόμιο που έχουν ανάγκη την παροχή πρώτων βοηθειών.

Χωρίς τις στοιχειώδεις υποδομές και διευκολύνσεις που επιβάλλει η λειτουργία του σε ένα διεθνές αεροδρόμιο το οποίο επισκέπτονται πάνω από 2 εκατομμύρια τουρίστες, το ιατρείο δε μπορεί καν να προσφέρει 24 ωρη κάλυψη.

Ο κ. Κρητικός συζήτησε με την αερολιμενάρχη Ρόδου κ. Ξανθή Κριτσινέλια διεξοδικά τα προβλήματα που υπάρχουν και ενημερώθηκε γύρω από τις ενέργειες που έγιναν μέχρι σήμερα για την επίλυσή τους χωρίς όμως να καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Παράλληλα επικοινώνησε με τον υποδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Βασίλη Αλευρά ο οποίος έκανε γνωστό ότι στο παρελθόν είχε εκπονηθεί μελέτη για τη δημιουργία ιατρείου στο αεροδρόμιο η οποία όμως δεν υλοποιήθηκε λόγω κόστους.

Ο κ. Κρητικός επεσήμανε ότι η λειτουργία του ιατρείου υπό τις παρούσες συνθήκες  δεν αρμόζει σε ένα διεθνές αεροδρόμιο, ενώ από την πλευρά του ο κ. Αλευράς υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει προσπάθεια να γίνει τροποποίηση της μελέτης όσον αφορά το κόστος για να μπορέσει να εκτελεστεί το έργο που προβλέπει τη διαμόρφωση παρακείμενου χώρου σε ιατρείο.

Επίσης θα πρέπει να τονιστεί ότι το ιατρείο του αεροδρομίου για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ακόμα μεγαλύτερες ανάγκες της φετινής τουριστικής περιόδου, θα πρέπει πέρα από τη λειτουργία του σε 24ωρη βάση να στελεχωθεί από νοσηλευτή και τραυματιοφορέα ειδικότητες απολύτως απαραίτητες.

Παράλληλα ο κ. Κρητικός επικοινώνησε με τον υποδιοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Λάμπη Πλάτση εκθέτοντάς του το πρόβλημα, και ο οποίος το διαβεβαίωσε ότι θα πιέσει και εκείνος από τη δική του πλευρά για να προχωρήσει η δημιουργία νέου ιατρείου.

Αλληλέγγυος στην προσπάθεια που ξεκίνησε ο κ. Κρητικός τάχθηκε και ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης με τον οποίο συζήτησε το θέμα, ενώ όπως αποφασίστηκε θα πραγματοποιηθεί ειδική συνάντηση ώστε να τεθεί το θέμα εκτενώς.

Ο κ. Κρητικός εκτιμά ότι επιβάλλεται να προχωρήσουν άμεσα όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε συντονισμένα να καταφέρουμε να λειτουργήσει φέτος το ιατρείο χωρίς προβλήματα.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos