Aναλυτικό υπόμνημα με τα προβλήματα του Νομού παρέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψη του στη Σύρο

03 Απριλίου 2014 15:13

Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνάντησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα με όλους τους φορείς και συλλόγους της Σύρου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του

 Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων,κ. Γιάννης Ρούσσος αναφέρθηκε εκτενώς στα φλέγονται θέματα του νομού τόσο στην προφορική τοποθέτησή του, παρουσία όλων των φορέων, ενώσεων και συλλόγων, αλλά και μέσω αναλυτικού υπομνήματος που προετοιμάστηκε και δόθηκε χέρι-χέρι στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταστεί ξεκάθαρη η οδυνηρή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι και επιχειρηματίες των περισσότερων νησιών των Κυκλάδων.

Το υπόμνημα υπογραμμίζει ότι είναι «πράγματι αξιοσημείωτο ότι ενώ αναγνωρίζεται η έννοια της νησιωτικότητας ως συνταγματική αρχή (άρθρο 101 του Συντάγματος) σύμφωνα με την οποία «ο νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρουν κανονιστικά έχουν υποχρέωση να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιώτικων περιοχών», στην πράξη γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Καταργήσεις υπηρεσιών χωρίς εναλλακτικό σχεδιασμό και λύσεις, περικοπές δρομολογίων και επιδοτήσεων άγονων γραμμών, δαιδαλώδεις διαδικασίες και μη εφαρμόσιμες διατάξεις, καταδικάζουν τη νησιωτική χώρα – στην οποία ήδη το κόστος διαβίωσης είναι υψηλότερο κατά 20% από την ηπειρωτική χώρα - υποχρεώνοντας τους κατοίκους των νησιών σε πολυήμερες και δαπανηρές μετακινήσεις για την διεκπεραίωση των υποχρεώσεών τους προς υπηρεσίες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, Δ.Ο.Υ. κλπ.»

Οι 23 σελίδες του υπομνήματος επισημαίνουν σημείο προς σημείο τα δεκάδες θέματα που άπτονται της «νησιωτικότητας» από το άκρως προβληματικό ακτοπλοϊκό ζήτημα - συμπεριλαμβανομένου του αποκλεισμού νησιών χωρίς τη δυνατότητα βασικής συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης - «πλοίου ασφαλείας» - μέχρι την υποστελέχωση των Δημόσιων Υπηρεσιών, τα ασφαλιστικά θέματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ καθώς και γενικότερα θέματα που χρήζουν άμεσης παρέμβασης αλλά και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν για την τόνωση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos