Σε Πάρο και Νάξο ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γ. Λεονταρίτης

28 Μαρτίου 2023 13:12

Την Πάρο επισκέπτεται σήμερα ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιώργος Λεονταρίτης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Λεονταρίτης συναντήθηκε με τον Έπαρχο κ. Κωνσταντίνο Μπιζά και τον Δήμαρχο κ. Μάρκο Κωβαίο προκειμένου να τους ενημερώσει για τις εξελίξεις της εργολαβίας μετά από την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, που αφορά στις μεγάλες παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο του νησιού, προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία έχει καθυστερήσει να ξεκινήσει δύο περίπου χρόνια, λόγω δικαστικής αντιδικίας μεταξύ των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία.

Στη σύσκεψη εργασίας προτεραιότητα δόθηκε και στην ενημέρωση για το μεγαλύτερο έργο ηλεκτροφωτισμού στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την ολική αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων και χαμηλής απόδοσης φωτιστικών σωμάτων, με νέα υψηλής τεχνολογίας “έξυπνα” φωτιστικά σώματα τύπου led, έργο το οποίο θα ξεκινήσει από την Πάρο.

 Σε σχετική δήλωσή του ο κ. Λεονταρίτης επεσήμανε μεταξύ άλλων:

"Με την ολοκλήρωση των δύο αυτών σημαντικών έργων, η Πάρος θα αποκτήσει ένα σύγχρονο, λειτουργικό και ασφαλές οδικό δίκτυο. Αφήνουμε πίσω μας όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπήρχαν και ξεκινάμε άμεσα τις παρεμβάσεις για τη βελτίωση του οδικού δικτύου του νησιού. Ο αρχικός μας στόχος για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο στην Πάρο θα υλοποιηθεί σύντομα".

 Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τέλος και για την δρομολόγηση της υλοποίησης - μετά τη δημοπράτηση - ακόμη ενός σημαντικού έργου που έχει να κάνει με τις υποδομές του νησιού, αυτού της αποκατάστασης και ανακατασκευής του γεφυριού στα Μάρμαρα, το οποίο έχει υποστεί μεγάλες βλάβες, λόγω παλαιότητας και λόγω διαβρώσεων του οπλισμού και σοβαρής ενανθράκωσης του σκυροδέματός του.

Το μεσημέρι ο κ. Λεονταρίτης θα επισκεφθεί τη Νάξο όπου θα έχει συνάντηση εργασίας με τον Έπαρχο κ. Ιωάννη Μαργαρίτη και την Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων κα Ευδοκία Κατσάνη.

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η πορεία των έργων οδοποιίας προϋπολογισμού 3 εκατομμυρίων ευρώ, μετά τη λήξη της δικαστικής αντιδικίας των εταιρειών που συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία και την τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί ο κ. Αντιπεριφερειάρχης θα συμμετάσχει σε συνάντηση που έχει συγκαλέσει ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Κατσαράς και στην οποία θα παραστούν εκπρόσωποι όλων των αθλητικών σωματείων της Νάξου.

Ο κ. Λεονταρίτης θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του με συναντήσεις του με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτριο Λιανό, τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Μανώλη Πολυκρέτη και άλλους θεσμικούς παράγοντες του νησιού.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos