Αήθης η δέσμευση πόρων από πλευράς της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής

24 Ιουνίου 2014 15:20

Συνάντηση εργασίας είχαν χθες, Δευτέρα 23 Ιουνίου, το βράδυ οι 15 εκλεγμένοι από την Ρόδο Περιφερειακοί Σύμβουλοι της νέας Περιφερειακής Αρχής με αντικείμενο την χάραξη προτεραιοτήτων κατά την έναρξη της θητείας τους την 1η Σεπτεμβρίου.

Στη συνάντηση τους οι εκλεγμένοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, 15 νέοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι επεξεργάστηκαν σε συνεργασία με τον νέο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο μία ατζέντα θεμάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με έμφαση σε αυτά που η εποχή προτάσσει επιτακτικά στα νησιά μας, όπως το θέμα της υγείας, της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης.

Από την μελέτη του οικονομικού μεγέθους και του περιεχομένου του επόμενου χρηματοδοτικού πλαισίου ( ΕΣΠΑ ) προκύπτει ότι οι μικροί πόροι αυτού για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου πρέπει να κατευθυνθούν πολύ στοχευμένα σε μέτρα και δράσεις που να φέρουν προστιθέμενη αξία στους τομείς παρέμβασης τους.

Κατά την συνάντηση, αποφασίστηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να τεθούν ως στόχοι στα Τομεακά Προγράμματα των κυριοτέρων Υπουργείων και οι αλλαγές που πρέπει να ζητηθούν στην δομή του νέου ΕΣΠΑ προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα αύξησης των κονδυλίων που θα μπορέσουν να διατεθούν σε άυλες δράσεις στους τομείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού.

Έντονα εκφράστηκε από τους νεοεκλεγέντες Περιφερειακούς Συμβούλους το ανήθικον, όπως χαρακτηρίστηκε από το σύνολο αυτών, της στάσης της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής που μετά την διενέργεια εκλογών και παραμονή της αποχώρησης της, προχωρά σε δεσμεύσεις πόρων σχεδιάζοντας σε βάθος χρόνου δράσεις που δεσμεύουν την επόμενη Περιφερειακή Αρχή, προφανώς σε μία προσπάθεια της να υπονομεύσει την θητεία της. Αποφασίστηκε, δε, από το σύνολο των νεοεκλεγέντων Περιφερειακών Συμβούλων της Ρόδου να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να περιοριστεί η παραπάνω συμπεριφορά σε όσα αυστηρά προβλέπονται τόσο από τη νομοθεσία όσο και από την ηθική.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos