×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Περιοδεία βουλευτή Κυκλάδων Νίκου Συρμαλένιου στην Ανάφη

28 Ιουνίου 2014 12:19

Ο Βουλευτής Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Συρμαλένιος σε δελτίο τύπου που εξέδωσε έπειτα από περιοδεία του στο νησί της Ανάφης τονίζει τα εξής:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεχασμένα παραμένουν τα μικρά νησιά

Περιοδεία στην Ανάφη πραγματοποίησε την Πέμπτη 26/6 ο Νίκος Συρμαλένιος. Κατά την παραμονή του στο νησί επισκέφθηκε το Δημαρχείο, το Περιφερειακό Ιατρείο και βεβαίως τη Χώρα, αλλά και τις περιοχές Κλεισίδι και Ρούκουνα.

Στο δημαρχείο συνομίλησε με τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο, καθώς και με μέλη του δημοτικού συμβουλίου, όπου αντάλλαξαν απόψεις για τα φλέγοντα θέματα του νησιού. Όπως προέκυψε από τις συνομιλίες τόσο στο Δήμο, όσο και στο Περιφερειακό Ιατρείο, το μείζον θέμα παραμένει η δραματική υποβάθμιση της δημόσιας υγείας. Το Ιατρείο εξακολουθεί να καλύπτεται με εκ περιτροπής τοποθέτηση αγροτικού γιατρού ανά δεκαπενθήμερο, ενώ για κάποια διαστήματα το νησί έχει παραμείνει ακόμα και χωρίς κανένα γιατρό. Ένα ακόμα σοβαρό θέμα, πλην της ανυπαρξίας ειδικευμένου γιατρού, παραμένει και η κάλυψη της κενής θέσης της νοσηλεύτριας, η οποία αυτή τη στιγμή ενώ έχει τελειώσει η σύμβαση της με πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, εξακολουθεί να παρέχει δωρεάν υπηρεσία, καλύπτοντας και την εξυπηρέτηση του φαρμακείου, το οποίο βεβαίως παρέχεται μέσα από το περιφερειακό ιατρείο.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα εξακολουθεί να παραμένει το ακτοπλοϊκό, που το χειμώνα βεβαίως γίνεται ακόμα πιο οξύ. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα συναρμόδια υπουργεία δεν εγκρίνουν στη δημοτική αρχή ούτε τη δυνατότητα επιδότησης με ίδια κεφάλαια ακόμα και τμήματος της ακτοπλοϊκής γραμμής όπως Σαντορίνη - Ανάφη, κάτι που θα άνοιγε δρόμους για δρομολόγηση πλοίων προς και από την Ανάφη.

Κατά τα άλλα, το νησί επιβιώνει από τον τουρισμό, με τουριστική περίοδο 40 περίπου ημερών, ενώ το σημαντικότερο πρόβλημα για τους επαγγελματίες και τους μικρούς επιχειρηματίες αναδεικνύεται το δυσβάστακτο βάρος των ασφαλιστικών εισφορών προς τον ΟΑΕΕ, φυσικά σε ετήσια βάση. Αυτό σε συνδυασμό με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους κατοίκους των μικρών νησιών, δημιουργεί ασφυκτικούς όρους διαβίωσης και επιβίωσης σε όλα τα δυσπρόσιτα και μικρά νησιά μας.

Ο Νίκος Συρμαλένιος, ενημέρωσε για τα θέματα που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και στην Ευρωβουλή (Υγεία, Ακτοπλοΐα, Εκπαίδευση) και τόνισε στους κατοίκους ότι υπάρχουν και στα μικρά νησιά δυνατότητες εναλλακτικών μορφών τουρισμού για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, όπως ο περιπατητικός, ο θρησκευτικός κλπ, καθώς και δυνατότητες στήριξης της πρωτογενούς παραγωγής (κυρίως μελισσοκομίας και αλιείας). Όμως, όλα αυτά πρέπει να συνδυαστούν με ένα στρατηγικό σχέδιο βιώσιμης ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης, με στόχο τα νησιά να γίνουν τόποι μόνιμης και όχι εποχικής διαβίωσης όπως κατά κανόνα συμβαίνει σήμερα.

Ο Νίκος Συρμαλένιος επανέλαβε για άλλη μια φορά τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί δίπλα στα αιτήματα και τις αγωνίες των κατοίκων των μικρών νησιών και δήλωσε ότι θα συμβάλλει στην ανάδειξη και προώθηση λύσεων σε όλα τα επίπεδα.

27/6/2014

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos