×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

Συναντήσεις του Δημάρχου Μανόλη Μαργαρίτη

28 Ιουνίου 2014 14:58

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας την Τετάρτη 25 Ιουνίου, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού

Μάκη Βορίδη. Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Δ. Κρεμαστινός, ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Β. Υψηλάντης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, Π. Καλλίρης, η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, καθώς και έξι Δήμαρχοι από τις Κυκλάδες, δώδεκα από τα Δωδεκάνησα και Διοικητές νοσοκομείων από όλο το Νότιο Αιγαίο.

Ο Μανόλης Μαργαρίτης εξέθεσε την υφιστάμενη κατάσταση του Νοσοκομείου-Κέντρου Υγείας, δίνοντας έμφαση στην υποστελέχωσή του και στην ελλιπή χρηματοδότηση. Παράλληλα, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον αρχηγό του Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγο Χρήστο Μανωλά, ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι το Γ.Ε.Σ. διατίθεται να επιτρέψει σε οπλίτες γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως αγροτικοί γιατροί, όπως άλλωστε προβλέπει ο νόμος, δίνοντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης των Αγροτικών Ιατρείων. Ωστόσο, απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου, να μπορούν και να συνταγογραφούν.

Αναλόγως, και οι υπόλοιποι δήμαρχοι παρουσίασαν ενδελεχώς την κατάσταση της δημόσιας υγείας στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Ο κ. Βορίδης, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι θα συμβάλλει κατά το μέγιστο δυνατό στην εύρυθμη λειτουργία και στην ενίσχυση των δομών υγείας της νησιωτικής Ελλάδος. Μετά την κατάθεση της πρότασης του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη σχετικά με τους οπλίτες γιατρούς, δεσμεύτηκε να εξετάσει τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης, ώστε οι οπλίτες γιατροί να έχουν δικαίωμα να συνταγογραφούν. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει την επέκταση της υπηρεσίας των Επικουρικών γιατρών πέραν των τριών ετών, καθώς και τη δυνατότητα, ώστε οι αγροτικοί γιατροί να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθ΄ όλο το διάστημα που ορίζεται η θητεία τους, χωρίς να διακόπτουν την υπηρεσία υπαίθρου (αγροτικό). Τέλος, ο κ. Βορίδης διαβεβαίωσε ότι κανένα Νοσοκομείο δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στη χρηματοδότησή του.

Επίσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Μανόλης Μαργαρίτης επισκέφθηκε το νέο Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα του φερόμενου χρέους προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Η συνάντηση αυτή ήταν σε συνέχεια του ενδιαφέροντος και της επαφής με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, μία ημέρα πριν.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos