Μνημόνιο Φιλικής Ανταλλαγής, με σκοπό την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων.

31 Οκτωβρίου 2014 15:57

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και ο Δήμαρχος της Κινεζικής πόλης Γκουιλίν, Tang Congyuan υπέγραψαν χθες, 30 Οκτωβρίου 2014, Μνημόνιο Φιλικής Ανταλλαγής, με σκοπό την ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και φιλίας μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων.

Οι δύο πόλεις θα προβούν, σύμφωνα με τις αρχές της ισότητας και του κοινού οφέλους, σε ανταλλαγές και συνεργασία διαφόρων μορφών στους τομείς του τουρισμού, της οικονομάς, του εμπορίου, του πολιτισμού, της παιδείας κ.α. Οι δύο πόλεις θα παροτρύνουν και θα υποστηρίζουν τις ανταλλαγές ανάμεσα στους δύο λαούς, προκειμένου να επεκτείνουν τη συμμετοχή σε προγράμματα ανταλλαγών. Μεταξύ των ηγετών και των αρμοδίων υπηρεσιών των δύο πόλεων θα πρέπει να διατηρούνται τακτικές επαφές για τη διευκόλυνση των διαβουλεύσεων σχετικά με την ανταλλαγή και συνεργασία, καθώς και θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης πρότεινε την αδελφοποίηση των δύο πόλεων και τόνισε ότι η συνεργασία αυτή ενισχύει την παραδοσιακή φιλία των δύο λαών και προσβλέπει στη διάνοιξη νέων προοπτικών για βαθύτερες ελληνοκινεζικές σχέσεις.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος της Γκουιλίν ευχαρίστησε όλους για την θερμή υποδοχή και την ξεχωριστή φιλοξενία και προσκάλεσε το Δήμαρχο και όλους τους παρευρισκομένους στη Γκουιλίν. Κάλεσε δε τους Ναξιώτες να λάβουν μέρος στο φόρουμ τουρισμού που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός στη Γκουιλίν. Τόνισε μάλιστα ότι επιθυμεί τη μελλοντική συνεργασία στον τομέα του τουρισμού, και της αγροτικής παραγωγής.

Αμέσως μετά την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας, η Κινεζική Αντιπροσωπεία αποτελούμενη από το Δήμαρχο της Γκουιλίν, τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Χωροταξίας και Τουρισμού, τον επικεφαλής του Γραφείου Τουρισμού, και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών της Αυτόνομης Περιφέρειας Γκουανσί, συνοδευόμενοι από τον Αντιπρόεδρο της Ελληνοκιναζικής Ένωσης κ. Ελευθέριο Κοντό και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό, επισκέφθηκαν μνημεία και αξιοθέατα της Νάξου, στη Χώρα, στο Χαλκί, στην Απείρανθο και τη Μονή.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos