300x250 eautos 1

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ

deyap new 252

calypso new 256

Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Πάνο Καμμένο

17 Νοεμβρίου 2014 19:43
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου με τον Πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Πάνο Καμμένο

test2

test2

Γ. Χατζημάρκος για την παράτυπη μετανάστευση: «Βασικό μέλημά μου η προστασία των κατοίκων των νησιών και των ενστόλων»

Με τον Πρόεδρο του κόμματος τον Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνο Καμμένο, τον Βουλευτή Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ, την πολιτευτή κ. Μαρία Αγγέλου και τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του κόμματος, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Στην διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχαν ο χωρικός Ανιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Πολιτικής κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, συζητήθηκαν διάφορα θέματα, με βασικότερο αυτό της διαχείρισης της παράτυπης μετανάστευσης στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Βουλευτή Επικρατείας κ. Τέρενς Κουίκ για το θέμα τις προηγούμενες ημέρες , ο Περιφερειάρχης αποσαφήνισε ότι δεν απηχούν τη θέση του για το πρόβλημα, θέση η οποία έχει παρερμηνευθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη.

Στις κοινές δηλώσεις στα ΜΜΕ που ακολούθησαν την συνάντηση, ο κ. Χατζημάρκος ήταν απολύτως σαφής σε ότι αφορά την διαχείριση των παράτυπων μεταναστών κατά την άφιξή τους, με τρόπο που θα προστατεύει τους ένστολους που έρχονται κατ' αρχήν σε επαφή μαζί τους και, κατ' επέκταση, τον πληθυσμό των νησιών:

«Για το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης, ένα θέμα πολύ μεγάλο , πολύ σοβαρό και πάρα πολύ σημαντικό για μας και τα νησιά μας , από την πρώτη μέρα της θητείας μας αλλά και πριν ακόμη αναλάβουμε, έχω πει ότι στο θέμα της δημιουργίας κέντρου υποδοχής ήμασταν, είμαστε, παραμένουμε και θα παραμείνουμε αντίθετοι. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολα αντιληπτό αυτό στον κόσμο. Δεν θα κουραστώ να το λέω ότι, ως Περιφέρεια αλλά και εγώ προσωπικά, έχω τοποθετηθεί και εξακολουθώ να έχω την ίδια άποψη της διευκόλυνσης των ένστολων, των αρχών αυτού του τόπου – και αναφέρομαι στο Λιμενικό, στην Αστυνομία και στον Στρατό – για το 48ωρο της κράτησης και μόνο. Τίποτε άλλο.

Καταλαβαίνω και σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις, κατανοώ τις αγωνίες όλων, καταλαβαίνω ότι ο φόβος για αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος στα νησιά μας είναι υπαρκτός, όμως θέλω να πω το εξής: Η αγάπη για τα νησιά μας, για τον τόπο μας, από τι κινδυνεύουν τα νησιά μας, θα μου επιτρέψουν όλοι οι πολύ αγαπημένοι μου φίλοι να τους πως ότι είναι κάτι το οποίο ούτε εμείς διαπραγματευόμαστε και δεν περιμένουμε σε αυτό το θέμα νουθεσία από πουθενά. Παραμένουμε στην διάθεση όλων να συνεργαστούμε στα θέματα που μπορούμε να συμφωνήσουμε. Στα θέματα που διαφωνούμε, μπορούμε να τοποθετούμαστε παραγωγικά, ακόμη και μέσα από την διαφωνία».

Αντίθετη άποψη διατύπωσε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ λέγοντας πως «οποιαδήποτε εγκατάσταση θα οδηγήσει σε τεράστιο κύμα λαθρομεταναστών που θα δημιουργήσουν πρόβλημα και στον τουρισμό και στην εικόνα των νησιών μας. Στα νησιά του Αιγαίου, μικρά και μεγάλα, δεν υπάρχουν οι ιατρικές υποδομές για να καλυφθούν οι ανάγκες εξέτασης των μεταναστών και προστασίας του πληθυσμού. Δεν πρέπει λοιπόν να μένουν ούτε μια ώρα στα νησιά, αλλά άμεσα να μεταφέρονται σε τόπο όπου θα καλύπτονται τουλάχιστον οι ανάγκες ιατρικών εξετάσεων. Η δική μας πρόταση είναι, με τα κονδύλια της Frontex να φροντίσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, για την διάθεση μέσου για την άμεση μεταφορά εκείνων που θα παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας»

Την διαφωνία του κ. Πάνου Καμμένου σχολίασε ο Περιφερειάρχης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Για μένα και τους συνεργάτες μου το γεγονός ότι κανένας πολιτικός χώρος δεν δηλώνει ευτυχής από την λειτουργία μας δείχνει ότι κρατάμε τις αποστάσεις που πρέπει, από όλους τους πολιτικούς χώρους. Αυτό δείχνει ότι κάνουμε πολύ καλά τη δουλειά μας. Εμείς κρατάμε τον χαρακτήρα της παράταξης και τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Στα θέματα τοποθετούμαστε αυτοτελώς και χωρίς δογματισμούς, είτε προς την μια πλευρά, είτε προς την άλλη».

Στις κοινές δηλώσεις τους, ο Περιφερειάρχης είπε ότι οι πληροφορίες που διακινήθηκαν την Κυριακή περί δήθεν άρνησή του να συναντήσει τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι παντελώς ψευδείς και ανυπόστατες, καθώς ο ίδιος βρισκόταν – ως γνωστόν - στο εξωτερικό από όπου επέστρεψε το βράδυ της Κυριακής, οπότε έγινα και οι συνεννοήσεις για την συνάντηση της Δευτέρας. Για παρεξήγηση μίλησε και ο κ. Πάνος Καμμένος. Ειδικότερα ο κ. Χατζημάρκος τόνισε: «Με όλους του κομματικούς χώρους και όλους τους κομματικούς φορείς, ως Περιφέρεια έχουμε επιτύχει, σε αυτούς τους δυόμιση μόνο μήνες, να έχουμε την επικοινωνία και τη συνεργασία στο επίπεδο που πρέπει. Και βεβαίως πάντα με σεβασμό στις απόψεις του καθενός. Για πολλά πράγματα μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς, αλλά όχι για οποιασδήποτε μορφής κομματική λειτουργία¨.

Ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. αναφέρθηκε και την έκθεση για τη Ρόδο στο Μουσείο του Λούβρου, λέγοντας ότι είναι πολύ τιμητική για τον πολιτισμό της Ρόδου και της Ελλάδας συνολικά και υποσχέθηκε κάθε δυνατή στήριξη προκειμένου η έκθεση αυτή να προβληθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ακολούθησε το psts.gr στο Google News!
24ωρη ενημέρωση με τη σφραγίδα του www.psts.gr
  • μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Εκτύπωση
  • E-mail
Tweet
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:
« Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου παραδό...
Προμήθεια εξοπλισμού από το Δή... »
επιστροφή στην κορυφή

kdepap xristougenna 2020

SEAJETS Απογευματινό δρομολόγιο banner 300x250

gerolykoi poster 300x250

kdepap xristougenna 2020

kdepap xristougenna 2020

agnantio new 23

xaniotis gallika

banneraki

kdepap xristougenna 2020

react pasxa 25

cavo doro 22

kdepap xristougenna 2020

regional 23 regional 21 regional 19  

Ημερολόγιο άρθρων

« Μάιος 2025 »
Δευ Τρί Τετ Πέμ Παρ Σάβ Κυρ
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Logo leuko

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Δημοφιλή Νέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025
Καρδιανή Τήνου: Το χωριό των 35 κατοίκων με νέους που δεν το εγκαταλείπουν (βίντεο)

Καρδιανή Τήνου: Το χωριό των 35 κατ...

17 Μαϊος 2025
Πάρος – Κυκλάδες: Αυτές είναι οι παραλίες των Κυκλάδων που βραβεύτηκαν για το 2025 με «Γαλάζια Σημαία»!

Πάρος – Κυκλάδες: Αυτές είναι οι πα...

18 Μαϊος 2025

Τελευταία Νέα

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου

Θαλάσσια διακομιδή από το λιμάνι τη...

24 Μαϊος 2025
Τραυματισμός 78χρονης ημεδαπής επιβάτιδας εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι της Σύρου

Τραυματισμός 78χρονης ημεδαπής επιβ...

24 Μαϊος 2025
Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θέα

Πάρος: Πωλούνται 2 αγροτεμάχια με θ...

24 Μαϊος 2025

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Επωνυμία: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διακριτικός Τίτλος: Asknet
Τίτλος:  Psts.gr (Parianostypos.gr)
Έδρα: Ναρκίσσων 9, Ν. Ηράκλειο
Νομική Μορφή: Ατομική Επιχείρηση
ΑΦΜ: 073773093 – ΔΟΥ: Ν. Ιωνίας
Τηλ: 6945436561
Email:  [email protected] – [email protected]
Ιδιοκτήτης : Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Νόμιμος Εκπρόσωπος: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διευθυντής Σύνταξης: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Διαχειριστής: Αναστάσιος Σκαραμαγκάς
Δικαιούχος Domain Name:  Αναστάσιος Σκαραμαγκάς

Goto Top
  • Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης / Πολιτική Απορρήτου
  • Επικοινωνία

 


Copyright © 2009 - 2025  AskNet.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.
Το περιεχόμενο των σελίδων αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Asknet και απαγορεύεται η αναδημοσίευσή του.

  • ΑΡΧΙΚΗ
    • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
    • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
    • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΡΟΗ
  • ΠΑΡΟΣ - ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    • ΕΠΩΝΥΜΩΣ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ
    • ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΠΛΟΙΩΝ
    • ΧΑΡΤΗΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ
    • ΚΑΙΡΟΣ - ΠΡΟΓΝΩΣΗ
  • ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΑΙΓΑΙΟ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • LIFESTYLE
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
    • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
    • ΜΠΑΣΚΕΤ
    • ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
    • ΣΤΟΙΧΗΜΑ
  • WEB TV
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ