Η Δήμητρα Νομικού – Ψακή νέα Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμοργού

09 Ιανουαρίου 2024 18:09

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024 η πρώτη Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμοργού για την εκλογή Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμοργού καθώς και Μελών της Δημοτικής Επιτροπής Δήμου Αμοργού.

Νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ομόφωνα η Δήμητρα Νομικού – Ψακή. Αντιπρόεδρος ανέλαβε ο Νικήτας Μενδρινός από το συνδυασμό της αντιπολίτευσης ο οποίος υπερψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων. Γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου ανέλαβε η Άννα Χάλαρη την οποία ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι πλην του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Λευτέρη Βεκρή και της δημοτικής συμβούλου της αντιπολίτευσης Άννας Γαβαλά.

Σχετικά με τη Δημοτική Επιτροπή, που αντικαθιστά την οικονομική επιτροπή, την επιτροπή ποιότητας ζωής και την εκτελεστική επιτροπή, εξελέγησαν από την πλειοψηφία και πλαισιώνουν τον Δήμαρχο οι δημοτικοί σύμβουλοι Γρίσπος Περικλής και Σίμος Σταμάτιος με αναπληρωματικά μέλη τους Νικόλαο Συμιδαλά και Κωνσταντίνο Γρίσπο. Από την αντιπολίτευση, στη δημοτική επιτροπή εξελέγησαν η Άννα Γαβαλά και η Ελευθερία Ψυχογιού χωρίς αναπληρωματικά μέλη.

Η Δήμητρα Νομικού – Ψακή δήλωσε για την εκλογή της «Αποτελεί μεγάλη τιμή και ευθύνη η εκλογή μου ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αμοργού. Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Αμοργού Ελευθέριο Καραΐσκο για την άκρως τιμητική πρόταση που μού έκανε. Ευχαριστίες οφείλω σε όλους τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη εκλογή μου»

Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, «Εύχομαι καλή και δημιουργική θητεία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την πρώτη συνεδρίαση, ως δημοτική αρχή, κάναμε πράξη την εξαγγελία μας για ενότητα και συνεργασία, κάτι που δεν είδαμε από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Γεννάει αισθήματα λύπης αλλά και απορίας το γεγονός πως δύο δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, δεν ψήφισαν την κα Άννα Χάλαρη για τη θέση της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου. Θεωρώ πως είναι έλλειψη σεβασμού προς μια εμβληματική προσωπικότητα που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Αμοργό.»

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos