Το πρόγραμμα Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών «Δημήτριος Βικέλας» «ταξιδεύει» στην Αρχαία Ολυμπία με στοχευμένες δράσεις για «Αθλητισμό και Περιβάλλον»

03 Ιουνίου 2024 16:08

Στην Αρχαία Ολυμπία μεταφέρονται αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, 4 και 5 Ιουνίου, οι αθλητικές, εκπαιδευτικές και περιβαλλοντικές δράσεις του προγράμματος «Δημήτριος Βικέλας», για την ανάδειξη των αξιών του Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα «Δημήτριος Βικέλας» για την Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Παιδεία, την Ιστορία και τις Αθλητικές Αξίες, είναι μια πρωτοβουλία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και με μεγάλη επιτυχία στην Τήνο και τη Σύρο (6-12 Απριλίου).
Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (Τετάρτη 5 Ιουνίου), το Υπουργείο Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, διοργανώνουν την παραμονή και ανήμερα σειρά δράσεων με θέμα «Αθλητισμός και Περιβάλλον». Στόχος η ευαισθητοποίηση των νέων, καθώς ο Αθλητισμός μπορεί να συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση της περιβαλλοντικής συνείδησης και σε αυτό στοχεύει το εν λόγω πρόγραμμα.
Παρουσία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, Ολυμπιονικών και Παραολυμπιονικών (Μιχάλης Μουρούτσος, Νίκη Μπακογιάννη, Κλέλια Πανταζή, Όλγα Βασδέκη, Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Άννα και Χριστίνα Ντέντα), περισσότερα από 80 αθλητικά σωματεία της Ηλείας και οι μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού θα συμμετέχουν στις δράσεις που θα λάβουν χώρα στην Ορεινή Ολυμπία και στον Ολυμπιακό Βοτανικό Κήπο Αρχαίας Ολυμπίας, στον Αρχαιολογικό χώρο.
Θα μυηθούν στις αξίες του Ευ Αγωνίζεσαι, των αθλητικών ιδεωδών, της ευγενούς άμιλλας και παράλληλα θα ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos