Γ. Χατζημάρκος: Τα ωραιότερα λόγια για το περιβάλλον, είναι τα έργα

05 Ιουνίου 2024 18:22

Δήλωση Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Tην προστασία του περιβάλλοντος δεν την υπηρετούμε με δηλώσεις. Την υπηρετούμε βιωματικά. Μέσα από μία πολιτική η οποία έχτισε τις μεγαλύτερες περιβαλλοντικές δράσεις στην ιστορία των νησιών μας, κάποιες από τις οποίες παρακολουθεί σήμερα όλος ο πλανήτης. Εξασφάλισε τις υψηλότερες χρηματοδοτήσεις. Εκπόνησε και υλοποιεί σχέδιο για τα απορρίμματα. Σχέδιο για το νερό. Μέσα από το πρίσμα της καινοτομίας. Μια πολιτική που κάνει πράξη κάθε μέρα από τα έργα περιβάλλοντος και τις υποδομές μέχρι τις μεγάλες θεσμικές αλλαγές που έρχονται να θωρακίσουν τα νησιά μας.

Γιατί σήμερα, δεν υπάρχει μεγαλύτερη θωράκιση για το περιβάλλον των νησιών μας, μεγαλύτερη θεσμική αλλαγή και μεταρρύθμιση από τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια που τώρα εκπονούνται σε όλα τα νησιά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη πράξη αγάπης και προστασίας προς το περιβάλλον από το να βάλουμε, σε μια εκκρεμότητα 100 ετών, τάξη, με όρους και κανόνες.

Και αυτό το κάνουμε χωρίς την αλαζονεία ή τον εγωισμό της μονοπώλησης του ενδιαφέροντος για το περιβάλλον. Χωρίς την εργαλειοποίησή του. Χωρίς ψευδεπίγραφο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται με ανέξοδη καταγγελία και άγονο μηδενισμό. Το κάνουμε με επίγνωση και αναγνώριση ότι ο καθένας έχει έναν ρόλο αλλά και με τον σεβασμό ότι ζούμε μέσα σε μία κοινωνία, στην οποία δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να συμφωνούμε όλοι με όλους. Με σεβασμό ακόμα ότι η κοινωνία αυτή έχει ανάγκη να σταθεί όρθια, σε έναν κόσμο ταραχώδη. Γι' αυτό, με την ευκαιρία της σημερινής μέρας, ας έχουμε όλοι στο μυαλό μας ότι η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι όροι και δημοσιεύματα, καταγγελίες και κινδυνολογία. Είναι πράξη ευθύνης.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos