H Πα.Δ.Ε.Ε. στην Ελληνική Βουλή

25 Ιουλίου 2024 23:35

Ανήμερα της επετείου των 50 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Χώρα μας, πραγματοποιήθηκε μία εξαιρετικά σημαντική συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς με θέμα την Ενημέρωση των Μελών της Επιτροπής από τον Πρόεδρο και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.).

Η Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον Πρόεδρό της, βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππο Φόρτωμα, υποδέχθηκε στην αίθουσα της Γερουσίας, χθες 24 Ιουλίου, τον Πρόεδρο κ. Λεωνίδα (Λου) Ραπτάκη και μέλη της ΠαΔΕΕ.
Στην Επιτροπή τοποθετήθηκαν οι καλεσμένοι εκ μέρους της ΠαΔΕΕ και ανέδειξαν την σημασία των Ελλήνων της Διασποράς ως πρεσβευτών του Ελληνισμού, της γλώσσας και του πολιτισμού μας στο εξωτερικό, αλλά και ως πρεσβευτών των δικαίων μας σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Τα μέλη της ΠαΔΕΕ αναφέρθηκαν- επίσης- και στις συγκινητικές οικογενειακές ιστορίες τους, που τους οδήγησαν από τις οικογένειες μεταναστών στις οποίες μεγάλωσαν, να αναδειχθούν σε σημαντικές κυβερνητικές θέσεις και αξιώματα στις χώρες στις οποίες ρίζωσαν, ιστορίες που αποδεικνύουν την δυναμική παρουσία των Ελλήνων σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου.
Μετά την συνεδρίαση, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Η υποδοχή στην Επιτροπή μας των μελών της ΠαΔΕΕ, δηλαδή της Ένωσης που απαρτίζεται από ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών, αποδεικνύει δύο πράγματα. Πρώτον, αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μετανάστες και οι οικογένειές τους πρόκοψαν όπου ρίζωσαν και οι ίδιοι ή οι απόγονοί τους κατέλαβαν σημαντικά αξιώματα στις χώρες όπου βρέθηκαν. Αποδεικνύει όμως και αυτό είναι το σημαντικότερο, ότι στο πρόσωπο αυτών των ανθρώπων η Ελλάδα έχει πρεσβευτές των θέσεων και των δικαίων της σε όλον τον κόσμο.».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos