Επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στη Μύκονο – “Δεν έχουν θέση ούτε οι μπράβοι, ούτε οι έμποροι ναρκωτικών”

02 Αυγούστου 2024 15:36

Όσα δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

«Είμαστε μαζί με τους πολίτες σε μια κοινή προσπάθεια να είναι το νησί της Μυκόνου ασφαλές, να υπάρχει κοινωνική ειρήνη, στο πλαίσιο της δημοκρατικής μας Πολιτείας και να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν του νησιού» επεσήμανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά την επίσκεψή του στη Μύκονο.

Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024 το νησί της Μυκόνου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Χρήστο Βερώνη, ενώ στη συνέχεια προήδρευσε σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης, Στέλιος Μπρίγγος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Σπύρος Αποστόλου, Αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού, Εκπρόσωποι από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, από τα Ενοικιαζόμενα Δωμάτια, τα ΚΤΕΛ, τους αυτοκινητιστές, τα Πρακτορεία Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων, τη Fraport, την ΥΠΑ, τον χώρο της εστίασης και των κέντρων διασκέδασης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αφού ευχαρίστησε τους Μυκονιάτες που, όπως είπε, «συμβάλλουν οικονομικά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας και μιας σειράς εξοπλισμών στην Αστυνομία», υπογράμμισε την ανάγκη της συνεργασίας όλων μαζί, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια που καταβάλλεται ήδη από το 2021, όταν ο ίδιος ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε ιδρύσει την Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου για την εμπέδωση της ασφάλειας, της νομιμότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Όπως τόνισε ο Μ. Χρυσοχοΐδης «κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, με ενίσχυση σε προσωπικό, σε μέσα, σε εξοπλισμούς, έτσι ώστε η Αστυνομία στο νησί να είναι αξιόμαχη και αποτελεσματική, δίπλα στους πολίτες. Αποστολή μας είναι η ασφάλεια της Μυκόνου. Αποστολή μας επίσης είναι η εμπέδωση της νομιμότητας και η αντιμετώπιση της παραβατικότητας». Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα οδικής ασφάλειας και ταυτόχρονα βελτίωσης της κυκλοφορίας προς όφελος τόσο των επισκεπτών, όσο κυρίως των κατοίκων του νησιού, μέσα από την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συμβολή των ειδικών ομάδων της Τροχαίας. «Είμαστε αποφασισμένοι με ειδικές ομάδες να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται στον χώρο αυτό της τροχαίας, έτσι ώστε να προστατέψουμε τις ζωές των ανθρώπων και να διευκολύνουμε ταυτόχρονα τους Μυκονιάτες και τους επισκέπτες», σημείωσε.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την ενίσχυση της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου με Αξιωματικούς από την Ασφάλεια Αττικής, προκειμένου, όπως τόνισε, να συμβάλλουν στην προσπάθεια της καταπολέμησης των παραβατικών και εγκληματικών συμπεριφορών. «Απόφασή μας είναι να εξαφανιστούν από το νησί όλοι εκείνοι, οι οποίοι ασκούν παράνομες δραστηριότητες, είτε σχετίζονται με τις μεταφορές, είτε σχετίζονται με τη διασκέδαση, είτε σχετίζονται με μια σειρά άλλα αντικοινωνικά φαινόμενα. Η αποστολή μας είναι η εξάρθρωση όλων των συμμοριών αυτών και των ομάδων, οι οποίοι παραβατούν και εγκληματούν. Δεν έχουν θέση στη Μύκονο ούτε οι μπράβοι, ούτε οι έμποροι ναρκωτικών, ούτε αυτοί, οι οποίοι έρχονται εδώ παρανομώντας για να αποκομίσουν οφέλη», υπογράμμισε ο κ. Υπουργός. Κατέληξε, δε, λέγοντας πως «η ασφάλεια είναι ένα μεγάλο αγαθό, είναι υποχρέωση δική μας, της Κυβέρνησης και του Κράτους, να το διασφαλίσουμε. Η προσπάθειά μας θα είναι διαρκής».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos