Λάμψη Ολυμπιονικών στο περίπτερο 1 του Υπουργείου Αθλητισμού που έκλεψε την παράσταση στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ

09 Σεπτεμβρίου 2024 14:00

«Είμαστε εδώ για να δώσουμε το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός ενώνει, δίνει ηχηρά μηνύματα στην κοινωνία. Είμαι ευγνώμων σε αυτά τα παιδιά που έχω δίπλα μου, που μας τιμούν με την παρουσία τους», είπε συγκινημένος ο αναπλ. Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης
Η έκπληξη στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη!

Το Περίπτερο 1 του Υπουργείου Αθλητισμού, με την παρουσία Ολυμπιονικών, Παγκόσμιων και Ευρωπαίων Πρωταθλητριών και Πρωταθλητών, έκλεψε την παράσταση στα εγκαίνια της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης!
Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης με τους συνεργάτες του, επιφύλαξαν και μία ωραία έκπληξη στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που είδε το πλήθος των Ολυμπιονικών μπροστά του στην καθιερωμένη του βόλτα στην Έκθεση και τους υποδέχτηκε με ενθουσιασμό!

Με όλα αυτά τα κορυφαία ονόματα στο πλάι του, τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού ο κ. Γιάννης Βρούτσης δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για τα εγκαίνια του Περιπτέρου του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού.
«Είμαστε εδώ για να δώσουμε το μήνυμα ότι ο Αθλητισμός ενώνει, δίνει ηχηρά μηνύματα στην κοινωνία και τη γεμίζει με συναισθήματα ανείπωτα. Είμαι ευγνώμων σε αυτά τα παιδιά που έχω δίπλα μου, που μας τιμούν με την παρουσία τους. Όλη η Ελλάδα, η γενέτειρα του Ολυμπισμού, είναι υπερήφανη για τα επιτεύγματά τους! Αυτή την στιγμή που είμαστε εδώ στα εγκαίνια της 88ης ΔΕΘ, οι Παραολυμπιονίκες μας καταθέτουν την ψυχή τους και με το καλό την ερχόμενη Δευτέρα θα τους υποδεχτούμε με μεγάλη χαρά, μεταλλιούχους και μη!
Ξέρουμε τον αγώνα τους και είμαστε δίπλα σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες, με ή χωρίς αναπηρία.

Ένα χρόνο στο Υπουργείο Αθλητισμού γέμισα χαμόγελα. Η χαρά, η αισιοδοξία, το πείσμα, η αφοσίωση, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός κυριαρχούν! Γι’ αυτό και νιώθουμε υποχρεωμένοι να πετύχουμε! Βάζουμε τον αθλητισμό στη ζωή μας»!
Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε αναλυτικά στο έργο του Υπουργείου Αθλητισμού στον ένα χρόνο της θητείας του, και ανέλυσε τους βασικούς άξονες των αμέσως επόμενων πολιτικών του.

Πριν από τα εγκαίνια, με το σύνθημα «Βάζω τον Αθλητισμό στη Ζωή μου, ο κ. Βρούτσης και οι πρωταθλήτριες και οι πρωταθλητές μας είχαν συμμετάσχει σε πλήθος αθλητικών δράσεων της σχετικής Ημερίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού που διεξήχθησαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης!

Στα εγκαίνια ήταν «παρών» και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος εκπροσώπων όλων των αθλητικών Ομοσπονδιών, και όλων των τοπικών φορέων και πλήθος κόσμου κυρίως νέα παιδιά!
Ο Υπουργός Αθλητισμού στην ομιλία του αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελεστεί στο Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού, από τον Αύγουστο 2023 έως τον Αύγουστο 2024, δίνοντας έμφαση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του Αθλητισμού, μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας e-Kouros καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχουν δρομολογηθεί για το επόμενο διάστημα.

Στην αθλητική ημερίδα «Ευ Αγωνίζεσθαι» που διεξήχθη με τη συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, Προπονητών, Ατόμων με Αναπηρία, Παιδιών με αυτισμό από το Jumbol Αγάπης, Μελών ποδοσφαιρικής ομάδας Τυφλών, Μελών Αθλητικών Σωματείων και Ακαδημιών, οι επισκέπτες έλαβαν μέρος σε κυκλική βιωματική προσέγγιση (στον εσωτερικό και εξωτερικό χώρο) στα αθλήματα: Ξιφασκίας, Κωπηλασίας με Κωπηλατικό Εργόμετρο (εξομοιωτή κωπηλασίας), Καλαθοσφαίρισης, Τζούντο, Καράτε, Τοξοβολίας, Χειροσφαίρισης, Ποδοσφαίρου, Ρυθμικής Γυμναστικής, 80μ., 100μ., Σκυταλοδρομίας, Bowling και Cheerleading.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι μικροί φίλοι για το Αθλητικό Eργαστήρι (sportworkshop) που είχε διαμορφωθεί στο Περίπτερο του ΥΠΑΙΘ Αθλητισμού, συμμετέχοντας στο παιχνίδι γνώσεων Αθλητικής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών με τίτλο: «Αξίες Αθλητικές… λέξεις μαγικές!».
Τον συντονισμό των αθλητικών βιωματικών δράσεων ανέλαβαν οι ολυμπιονίκες και πρωταθλητές μας, Στέφανος Ντούσκος (χρυσός Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας ΤΟΚΥΟ 2020, Ζωή Φίτσιου (χάλκινη Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας, ΠΑΡΙΣΙ 2024, Αντώνης Παπακωσταντίνου (χάλκινος Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας, ΠΑΡΙΣΙ 2024, Πέτρος Γκαϊδατζής (χάλκινος Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας, ΠΑΡΙΣΙ 2024), Βασίλης Πολύμερος (αργυρός Ολυμπιονίκης Κωπηλασίας, Αθήνα 2004 & χάλκινος, Πεκίνο 2008), ΝτάρενΚουρουγκλίεφ (χάλκινος Ολυμπιονίκης, Πάλη, ΠΑΡΙΣΙ 2024), Δώρα Γκουντούρα (5η Ολυμπιονίκης Ξιφασκίας, ΠΑΡΙΣΙ 2024), Ιωάννης Μελισσανίδης (χρυσός Ολυμπιονίκης Ενόργανης Γυμναστικής, ΑΤΛΑΝΤΑ 1996), Βούλα Πατουλίδου (χρυσή Ολυμπιονίκης Στίβου 100μ.έμπ., Βαρκελώνη 1992), Όλγα Βασδέκη (5η Ολυμπιονίκης Στίβου στο τριπλούν, Ατλάντα 1996), Άγγελος Παυλακάκης (Πρωταθλητής Ευρώπης Στίβου 100μ.), Έλενα Χατζηλιάδου (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Καράτε), Γιώργος Τζάνος (Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καράτε), Κων/νος Μαστρογιάννης (Πρωταθλητής Ευρώπης Καράτε), Τζωρτζίνα Ξένου (Πρωταθλήτρια Ευρώπης Καράτε), Ευαγγελία Ψάρρα (5η Ολυμπιονίκης Τοξοβολίας, Αθήνα 2004), Άγγελος Χαριστέας (LEGEND EURO2004 – Ποδόσφαιρο), Βασίλης Τολιόπουλος (8ος Ολυμπιονίκης Καλαθοσφαιριστής ΠΑΡΙΣΙ 2024).
Πέρα από τις βιωματικές αθλητικές δράσεις, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις θερινές ολυμπιακές Δάδες από την προσωπική συλλογή του συλλέκτη Στράτου Κλήμου, αλλά και να επισκεφτούν τα 11 stand του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού και να ενημερωθούν για το έργο και τις δράσεις των εποπτευόμενών φορέων του.

Στο Περίπτερο 1 του Υ.ΠΑΙ.Θ. Αθλητισμού, ως το τέλος της 88ης ΔΕΘ, θα υπάρχουν 11 stand, όπου παρουσιάζονται:
• Η πρωτοποριακή ψηφιακή πλατφόρμα «e-Kouros», μέσω της οποίας έχει ξεκινήσει η πλήρης χαρτογράφηση του Αθλητισμού.
• Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα #BEACTIVE, που στόχο έχει την ενεργοποίηση των πολιτών στην άσκηση και στο οποίο η χώρα μας πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια με πλούσιες δράσεις για όλες τις ηλικίες σε όλη την Ελλάδα.
• Το έργο της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (ΕΠΑΘΛΑ).
• Τα αναβαθμισμένα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ).
• Το έργο του Εθνικού Οργανισμού Αντιμετώπισης Ντόπινγκ (ΕΟΚΑΝ)

Οι δράσεις των Οργανωτικών Επιτροπών
• «CyclingGreece» – ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδος
• «MotorsportGreece» – EKO RallyAcropolis
• Αθλητικής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών, «Δημήτριος Βικέλας»

Οι αναβαθμίσεις και οι δραστηριότητες των
• ΟΑΚΑ
• ΣΕΦ
• ΕΑΚ Θεσσαλονίκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos