Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με Γενική Γραμματέα ΥΠΕΞ Μάιρα Μυρογιάννη

11 Σεπτεμβρίου 2024 00:17

Συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Εξωτερικών με την νέα Γενική Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κα Μάιρα Μυρογιάννη είχε ο βουλευτής Κυκλάδων και Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππος Φόρτωμας.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνισμός της Διασποράς, αλλά και σχετικά με το πως μπορεί η Ελληνική Πολιτεία να συμβάλλει στην επίλυσή τους, τόσο μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία του Υπουργείου Εξωτερικών και των συναρμόδιων Υπουργείων, αλλά και μέσα από την συμβολή της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς.

Μετά την συνάντηση, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Στόχος τόσο της Κυβέρνησης όσο και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς, η οποία έχει έναν διακομματικό χαρακτήρα, είναι μεταξύ άλλων η ανάδειξη και επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τον Ελληνισμό της Διασποράς. Στην περίπτωση της Επιτροπής, της οποίας έχω την τιμή να προεδρεύω, αυτό γίνεται πράξη τόσο μέσα από την θεματολογία των συνεδριάσεών μας, αλλά και μέσα από την παρουσία των προσκεκλημένων μας, διακεκριμένων Ελλήνων της Διασποράς, που λειτουργούν ως πρεσβευτές του Ελληνισμού στα πέρατα της γης. Με την κα Γενική Γραμματέα συμφωνήσαμε οι δεσμοί μεταξύ της Επιτροπής μας και της Γενικής Γραμματείας να γίνουν ακόμα εντονότεροι, με στόχο πάντα, την προαγωγή του Ελληνισμού και την βελτίωση της ζωής των Ελλήνων, όπου γης.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos