Ομιλία Φίλιππου Φόρτωμα στη Βουλή: «Ανάσα σε πλήθος επιμέρους προβλημάτων της Αυτοδιοίκησης»

09 Οκτωβρίου 2024 14:04

Σε παρέμβαση στην Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ανέδειξε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου σημαντικές για τους ΟΤΑ νησιωτικών περιοχών και δη των Κυκλάδων.

Ο κ. Φόρτωμας στην ομιλία στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης κατά την συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ανέδειξε συγκεκριμένες διατάξεις του νομοσχεδίου σημαντικές για τους ΟΤΑ νησιωτικών περιοχών και δη των Κυκλάδων.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής κατά την συζήτηση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών: «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», έκανε αναφορά στην διάταξη που επιτρέπει στους Δήμους να ιδρύουν και να λειτουργούν ελαιοτριβεία, δυνατότητα η οποία θα δώσει ώθηση στην τοπική παραγωγή και δεν τους παρεχόταν μέχρι σήμερα, παρά μόνο στις δημοτικές τους επιχειρήσεις. Επεσήμανε πως επρόκειτο για αίτημα του Δήμου Τήνου, αλλά το πρόβλημα αντιμετωπίζουν και άλλοι δήμοι των Κυκλάδων, αίτημα το οποίο ο ίδιος ο βουλευτής είχε επικοινωνήσει στον Υπουργό Εσωτερικών και για τον λόγο αυτό ο κ. Φόρτωμας ευχαρίστησε τον κ. Λιβάνιο.

Ο κ. Φόρτωμας, ανέδειξε επίσης την διάταξη που αφορά στην αύξηση κατά 53 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, από το 2025, των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που αποδίδει το Κράτος στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να υποστηριχθούν στην αντιμετώπιση των αυξημένων μισθολογικών και ενεργειακών δαπανών καθώς και στην διάταξη με την οποία διευκολύνονται οι ΟΤΑ για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού.

Τέλος, ως Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς ο κ. Φόρτωμας, αναφέρθηκε στο άρθρο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα σε ομογενείς της Ουκρανίας που έχουν έρθει στην Ελλάδα από την έναρξη του πολέμου και έπειτα και είναι κάτοχοι άδειας διαμονής προσωρινής προστασίας, να λάβουν την ελληνική ιθαγένεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία:

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos