Σίφνος: Ταξίδι στο χρόνο με τον παραδοσιακό κυκλαδίτικο γάμο!

18 Ιουνίου 2014 19:21

Ένα από τα ωραιότερα δρώμενα που πλασιώνει κάθε χρόνο το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας της Σίφνου είναι αναμφίβολα η αναβίωση του παραδοσιακού κυκλαδίτικου γάμου μια ημέρα πριν τη λήξη του Φεστιβάλ, όπου «παντρεύονται» έθιμα και παραδόσεις.

Ένα μαγευτικό ταξίδι πίσω στο χρόνο έκαναν όσες και όσοι ακολούθησαν την εκτύλιξη του δρώμενου στα σοκάκια και στις αυλές της πανέμορφης Σίφνου στο 7ο φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας.

Ο παραδοσιακός νησιώτικος αυτός γάμος τα είχε όλα! Εκτός από νύφη, γαμπρό και κουμπάρους από διαφορετικά κυκλαδονήσια αλλά και κασέλες με προικιά, συνοδευόταν από ζωντανή νησιώτικη μουσική, παραδοσιακά τραγούδια, χορούς και καλεσμένους όλοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και αστείρευτο κέφι!

Αυτό το ζωντάνεμα της γαμήλιας παράδοσης των Κυκλάδων σε κάθε της λεπτομέρεια είχε μακρά διάρκεια και πολλή πεζοπορία για τους πολλούς θεατές που τον ακολούθησαν. Η αναπαράσταση του γάμου ξεκίνησε από τα Εξάμπελα, το σπίτι του Νικόλαου Τσελεμεντέ, διήλθε μέσα από τα σοκάκια της Απολλωνίας και κατέληξε στον Αρτεμώνα.

Το parianostypos.gr και το cyclades24.gr ενώσαν τις δυνάμεις τους και εγκαινίασαν μια πρωτοποριακή συνεργασία με αφορμή την κάλυψη ενός σημαντικού πανκυκλαδικού πολιτιστικού γεγονότος. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας σας παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στο πραγματικά όμορφο δρώμενο του παραδοσιακού γάμου καταγράφοντας τις καλύτερες και πιο χαρακτηριστικές στιγμές του. Να σημειώσουμε ότι το αφιέρωμα είναι χωρισμένο σε δύο μέρη διάρκειας 12.11 και 12.04, συνολικής διάρκειας 24 περίπου λεπτών.

Έτσι συμπληρώνονται οκτώ βίντεο που αφορούν στην παρουσίαση και όχι μόνο του φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας 2013 της Σίφνου.

Κοινή ανάρτηση σε www.psts.gr – www.cyclades24.grΕιδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos