Μυρωδιές και Γεύσεις από Πάρο και Μύκονο στο Φεστιβάλ της Σίφνου...την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ

04 Σεπτεμβρίου 2014 15:33

Όταν η αγάπη για την παραδοσιακή τοπική γαστρονομία συναντά το μεράκι και τη θέληση των κυκλαδιτών να

ανταμώνουν και να προβάλλουν τις αυθεντικές, ιδιαίτερες γεύσεις του τόπου τους, μια γιορτή πολιτισμού γεννιέται κάθε χρόνο με οικοδέσποινα τη φιλόξενη Σίφνο.

Το 8ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας ¨Νικόλαος Τσελεμεντές" ξεκίνησε το πρωί της Πέμπτης 4 Σεπτεμβρίου με τα παραδοσιακά "μαγειρέματα", την παρασκευή δηλαδή των τοπικών πιάτων από τις αντιπροσωπείες μαγείρων των νησιών.
Την αυλαία για τη δημιουργική αυτή φάση του Φεστιβάλ άνοιξαν τα νησιά της Πάρου και της Μυκόνου που για πρώτη φορά εφέτος επιδόθηκαν σε "υπαίθρια μαγειρέματα" καθώς παρασκεύασαν τις συνταγές τους στην παραλία Σεράλια του Κάστρου και στην παραλία του Φάρου αντίστοιχα.

Παριανές και μυκονιάτικες μυρωδιές και γεύσεις πλημμύρισαν τις δύο αυτές παραλίες της Σίφνου με την παριανή αντιπροσωπεία να μαγειρεύει τη νοστιμότατη κρασοτηγανιά και την μυκονιάτικη αυγά με τα φημισμένα μυκονιάτικα λουκάνικα.

Το μαγειρικό έργο που εξελίχθηκε σε χάπενινγκ της παραλίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και οι λουόμενοι που δεν παρέλειψαν να πάρουν μια γεύση από τα παραδοσιακά πιάτα ενόσω αυτά προετοιμάζονταν. Φωτογραφίες από τα πρωινά μαγειρέματα της Πάρου και της Μυκόνου μπορείτε να δείτε παρακάτω.
Τις επόμενες ημέρες ακολουθούν βίντεο, με αναλυτική παρουσίαση απο τα μαγειρέματα στις παραλίες καθώς και καταγραφή εντυπώσεων από  επισκέπτες  που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην όμορφη Σίφνο με αφορμή το φεστιβάλ κυκλαδικής γαστρονομίας "Νικόλαος Τσελεμεντές"
Κοινή ανάρτηση σε psts.gr και cyclades24.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos