Σίφνος: Ένα ολόκληρο νησί, μια υπέροχη γιορτή κυκλαδικής γαστρονομίας, ωραιότερη από κάθε άλλη χρονιά! (Βίντεο + Φωτό)

10 Σεπτεμβρίου 2017 00:01

Για μια ακόμη χρονιά, η πανέμορφη Σίφνος αγκάλιασε τον γαστρονομικό πολιτισμό των Κυκλάδων φιλοξενώντας το 11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές».

Στις 7,8 και 9 Σεπτεμβρίου, ο Αρτεμώνας αλλά και ολόκληρο το νησί μεταμορφώθηκαν σε μια υπέροχη «οικοδέσποινα» που υποδέχτηκε για μια ακόμη χρονιά τις αντιπροσωπείες των νησιών των Κυκλάδων αλλά και φιλοξενούμενους εκτός Κυκλάδων για να γιορτάσουν και να τιμήσουν όλοι μαζί την πλούσια γαστρονομική παράδοση των νησιών μας μαγειρεύοντας και παρουσιάζοντας αυθεντικές συνταγές με τοπικά προϊόντα, αγάπη και μεράκι!

Το φετινό Φεστιβάλ, πλουσιότερο και ωραιότερο από κάθε άλλη χρονιά, περιελάμβανε μαγειρικές επιδείξεις και παρουσιάσεις τοπικών κυκλαδίτικων πιάτων αλλά και δραστηριότητες για λιλιπούτειους επίδοξους «σεφ» στα περίφημα παιδομαγειρέματα.

Ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τη σημασία των τοπικών προϊόντων και παραγωγών στην ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας, θεατρικό δρώμενο και ομιλίες για τη συμβολή του Ν. Τσελεμεντέ στη Μεσογειακή Διατροφή και την Υγεία, κινηματογραφικές προβολές με θέμα τη γαστρονομία, έκθεση και διάθεση παραδοσιακών προϊόντων, παρουσιάσεις του τοπικού πρωινού της Σίφνου, αλλά και επιδείξεις της πατροπαράδοτης αγγειοπλαστικής τέχνης του νησιού, πλαισίωσαν το Φεστιβάλ, ανοίγοντας ορίζοντες ευρύτερου πολιτισμικού ενδιαφέροντος που συνδέονται με τις τοπικές Κυκλαδίτικες κουζίνες.


Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και γιορτινά νησιώτικα ανταμώματα των φιλοξενούμενων περιοχών συνοδεία τραγουδιού και χορού κάθε βράδυ, έδιναν τον τόνο της πανηγυρικής ατμόσφαιρας του Φεστιβάλ με αυθεντικά γλέντια σαν αυτά που μόνο οι Κυκλάδες ξέρουν να διοργανώνουν και να χαίρονται!

Τέλος, όπως κάθε χρόνο έγινε η αναβίωση – αναπαράσταση του παραδοσιακού σιφνέικου γάμου! Το όμορφο πολύωρο δρώμενο, το οποίο αναπαριστά πιστά εικόνες της γαμήλιας παράδοσης της Σίφνου, εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες και τον πολύ κόσμο που βρέθηκε στο Φεστιβάλ όπως πάντα!

Η αυλαία του 11ου Φεστιβάλ Γαστρονομία της Σίφνου έπεσε το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου αφήνοντας την επίγευση της χαράς και της επιτυχίας και οι Κυκλαδίτες έδωσαν ραντεβού συνάντησης για τον επόμενο Σεπτέμβρη και το 12ο πλέον Φεστιβάλ...

Ευχαριστούμε το φωτογράφο Γιάννη Κοντό για την πολύτιμη βοήθεια του.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos