Γιορτάζουμε τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς

11 Σεπτεμβρίου 2017 13:36

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με τίτλο «Πόλε(ι)ς» και διοργανώνει παραστάσεις αφήγησης με τον Στέλιο Πελασγό και ένα πρωτότυπο εργαστήρι αφήγησης.

Συγκεκριμένα:

• Παρασκευή 22/9
Δύο αυτοτελείς παραστάσεις αφήγησης με θέμα την πόλη, για σχολικές ομάδες
(ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30)
Συνδέοντας την παράσταση με την περιοδική έκθεση που φιλοξενείται στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας μέχρι τις 30/9, με τίτλο «Χαράσσοντας την ΟΔΥΣΕΙΑ», στις αφηγήσεις θα ακουστούν και δύο αποσπάσματα από την ομηρική Οδύσσεια, που μαρτυρούν ότι για την ομηρική οικουμένη, η ύπαρξη πόλης ισοδυναμούσε με την ύπαρξη νόμου και αρετής. Αντίστοιχα, στον μεσαιωνικό και νεότερο κόσμο που περιγράφουν τα λαϊκά παραμύθια, το ταξίδι και η παραμονή στην πόλη σήμαινε συχνά και την αρχή μιας νέας ζωής.

• Παρασκευή 22 & Σάββατο 23/9
«Πρώτη φορά που πήγα στην πόλη»
Εργαστήρι αφήγησης με θέμα την πόλη για το γενικό κοινό (ώρα 18:00 και 18:30 αντίστοιχα)
Τηνιακοί χτίστες μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την πρωτεύουσα, στην οποία αναγκάστηκαν να «μεταναστεύσουν» για να εργαστούν. Η συνάντηση με την πόλη είχε μυθικές διαστάσεις για τους νεαρούς Τηνιακούς και η καταγραφή τους είναι ένα ευχάριστο και απαραίτητο καθήκον αφού αποτελούν την τελευταία γενιά που άφησε ένα «νησί» για να ενταχθεί σε μια «πόλη».

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων για σχολικές ομάδες, επιθυμητή για μεμονωμένους επισκέπτες.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ, θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος Πάνορμος, 84 201 Τήνος
T: 22830 31290 | www.piop.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos