Επίσκεψη σημαντικού Ρουμάνου λογοτέχνη στην Άνδρο

24 Οκτωβρίου 2018 18:17

Σε συνέχεια της συνεργασίας που έχει αναπτύξει η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού του Δήμου Άνδρου κα Ελένη Πολίτου με τον ΕΟΤ και τα γραφεία εξωτερικού, διοργανώνεται ακόμη ένα ταξίδι εξοικείωσης στην Άνδρο, αυτήν τη φορά με το γραφείο της Ρουμανίας και με τη συμμετοχή ενός σημαντικού Ρουμάνου λογοτέχνη. Ο κ. Nicolae Prelipceanu αφίχθη στο νησί μας χθες, Τρίτη, 23 Οκτωβρίου και θα παραμείνει έως το Σάββατο, 27 Οκτωβρίου 2018.


Ο κ. Prelipceanu συμμετέχει μαζί με άλλους συγγραφείς και δημοσιογράφους της Ρουμανίας στην πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας για τη δημιουργία μιας ειδικής έκδοσης για την Ελλάδα, στην οποία θα περιλαμβάνονται κείμενα από τους σπουδαιότερους φιλέλληνες συγγραφείς της Ρουμανίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα ασχοληθεί ο κ. Prelipceanu, είναι οι σχέσεις της Άνδρου με τη Ρουμανία και η ανάπτυξη σημαντικής δραστηριότητας σχετιζόμενης με τη ναυτιλία και το εμπόριο, με συνδετικό κρίκο έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες λογοτέχνες, τον Ανδρέα Εμπειρίκο.
Εξάλλου, η ειδική έκδοση, στην οποία θα παρουσιάζεται η Ελλάδα μέσα από τα μάτια και την πένα Ρουμάνων συγγραφέων, θα διανεμηθεί σε επιλεγμένο κοινό και σε τουρίστες σε συνεργασία και με tour operators. Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζει η Πρεσβεία της Ελλάδας, ο εκδοτικός οίκος «Ομόνοια» στο Βουκουρέστι και Έλληνες επιχειρηματίες. Επίσης, τα κείμενα των συγγραφέων θα δημοσιευτούν στα έντυπα με τα οποία συνεργάζονται. Συγχρόνως θα αξιοποιηθούν από το γραφείο του ΕΟΤ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ειδικό blog που θα δημιουργηθεί για να φιλοξενήσει τα καλύτερα άρθρα που έχουν γραφτεί για την Ελλάδα από Ρουμάνους δημοσιογράφους και συγγραφείς.

Ο Nicolae Prelipceanu (γεννημένος στις 10 Αυγούστου 1942) είναι σύγχρονος Ρουμάνος συγγραφέας, ποιητής και δημοσιογράφος. Αποφοίτησε από τη Σχολή Επιστημών του Πανεπιστημίου Babeş-Bolyai στο Cluj και εργάστηκε ως συντάκτης στο περιοδικό «Tribuna» στο Cluj και στην εφημερίδα «România liberă», ως υπεύθυνος του πολιτιστικού ρεπορτάζ.

Σήμερα είναι επικεφαλής του περιοδικού «Viaţa Românească», μέλος των διοικητικών οργάνων της Ένωσης Συγγραφέων Ρουμανίας και μέλος του συμβουλευτικού συμβουλίου του περιοδικού «Steaua» στο Cluj. Ο Nicolae Prelipceanu έχει τιμηθεί επανειλημμένως με μεγάλα βραβεία λογοτεχνίας και ποίησης για το έργο του. Το 2013 του απονεμήθηκε το Εθνικό Βραβείο Ποίησης «Mihai Eminescu».

 

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos