Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με ανοιχτά τα Μουσεία του

17 Μαϊος 2021 17:55

Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων (18/5) που φέτος έχει θέμα «Το Μέλλον των Μουσείων: Αναστοχασμός και Επανεκκίνηση», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την οπτικοακουστική παραγωγή με τίτλο «9 αντικείμενα 9 μουσεία-Μια ιστορία θα σας πω…».

Πρόκειται για μια σπονδυλωτή παραγωγή, στην οποία εννέα επιλεγμένα αντικείμενα, ένα από κάθε Μουσείο του Δικτύου ΠΙΟΠ, αφηγούνται σε πρώτο πρόσωπο τη γοητευτική και ενδιαφέρουσα ιστορία τους μέχρι τη στιγμή που περιήλθαν στο ΠΙΟΠ και έγιναν μουσειακά εκθέματα.

Τα αντικείμενα που «συστήνονται» στο κοινό και αποκαλύπτουν τα μυστικά τους μέσα από τις διαφορετικές τους αφηγήσεις είναι κατά σειρά τα εξής: μεδουλάρι (Μουσείο Αργυροτεχνίας), κεντητήρι (Μουσείο Μαστίχας Χίου), παλαμαριά (Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας), μπίγα (Μουσείο Μαρμαροτεχνίας), κάμινος Hoffmann (Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα), μπουρού (Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου), στλεγγίδα (Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού), σπαθί (Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης), μαντζιλίκι (Μουσείο Μετάξης).

*Στο πλαίσιο του εορτασμού, όλα τα Μουσεία του Δικτύου ΠΙΟΠ θα είναι ανοιχτά την Τρίτη 18 Μαΐου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Επιπλέον, τα αντικείμενα και οι εκδόσεις του Ιδρύματος θα προσφέρονται με έκπτωση 10% σε όλα τα πωλητήρια των Μουσείων, στο κεντρικό πωλητήριο στη Στοά Σπυρομήλιου (Αθήνα) και στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς (Θεσσαλονίκη).

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos