Σίφνος , Βαθύ: Στο Πανηγύρι του Ταξιάρχη…

29 Σεπτεμβρίου 2012 20:00

Στο πανέμορφο παραθαλάσσιο τυπικά κυκλαδίτικο χωριό της νοτιοδυτικής Σίφνου, Βαθύ, στον οικιστικό ιστό του οποίου δεν μπαίνει αυτοκίνητο, φιλοξένησε όπως κάθε χρόνο το πανηγύρι του Ταξιάρχη στις 5 Σεπτεμβρίου.

Το παραδοσιακό πανηγύρι του Βαθιού έγινε στην δισυπόστατη εκκλησία των Ταξιαρχών και της Ευαγγελίστριας η οποία χρονολογείται από τον 17ο αιώνα και βρίσκεται στην παραλία του χωριού.

Στο πανηγύρι του Ταξιάρχη , ένα από τα πάμπολλα παραδοσιακά Σιφνέικα πανηγύρια που συνδέονται με θρησκευτικές γιορτές και έθιμα και διοργανώνονται στη κάθε τους λεπτομέρεια από τους λεγόμενους «Πανηγυράδες», προσφέρθηκαν μετά τον εσπερινό πλούσια παραδοσιακά εδέσματα στην τράπεζα της αγάπης, ενώ στην αυλή της εκκλησίας δυο οργανοπαίχτες με βιολί και λαούτο έπαιζαν παραδοσιακούς νησιώτικους σκοπούς.

Παρακολουθήστε στο βίντεο εικόνες από την αυθεντική σύγχρονη σιφνέικη πανηγυριώτικη κουλτούρα που διατηρεί ζωντανές καταβολές της εθιμικής πολιτισμικής κληρονομιάς της μέχρι σήμερα με έναν απαράμιλλα γνήσιο τρόπο...

Πατήστε εδώ για το βίντεο...

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos