Χορευτικός Όμιλος Λευκών Πάρου –ΥΛΗΕΣΣΑ-

23 Απριλίου 2013 19:25

Νέο ξεκίνημα νέες ιδέες, για την ομάδα μας. Με την εμπειρία 10 ετών με παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κύπρο κάνουμε

ένα βήμα παραπάνω και θέλοντας να διατηρήσουμε και να διαδώσουμε τους χορούς του τόπου μας. (με αριθμό απόφασης Πρωτοδικείου 29312 ).ιδρύσαμε το χορευτικό όμιλο Λευκών Πάρου ΥΛΗΕΣΣΑ

Μετά από εκλογές στις 7/4/2013 πρόεκυψε το Δ.Σ το οποίο αποτελείται από

Πρόεδρος Βασιλική Γιαννακοπούλου

Αντιπρόεδρος Μπενέτος Λαμπράκης

Γραμματέας: Φιλίππα Καμβύση

Ταμίας Βικτωρία Αδάμ

Μέλος: Ζαχαρίας Λαμπράκης

Σκοποί του Ομίλου είναι:

1. Η μελέτη, προστασία, διαφύλαξη και διάδοση της παραδοσιακής μουσικής, των χορών, των εθίμων και εν γένει η ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού των Λευκών Πάρου και της νήσου Πάρου, σε συνδυασμό με την ανάδειξη της παράδοσης (ηθών, εθίμων, λαϊκής καλλιτεχνικής δημιουργίας κ,λ.π.) των λοιπών νησιών του Νομού Κυκλάδων.

2. Η συγκέντρωση λαογραφικού, ιστορικού και ενδυματολογικού υλικού, η μελέτη, προστασία, διαφύλαξη και διάδοση των ηθών, εθίμων της χώρας μας και της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και χορών και εν γένει η ανάδειξη του λαϊκού πολιτισμού της Ελλάδας.

3. Η ανάδειξη του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού μέσα από τη συγκριτική και συνδυαστική μελέτη της καλλιτεχνικής έκφρασης και των πολιτιστικών και εθιμικών δραστηριοτήτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

4. Η καλλιέργεια σχέσεων επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των μελών του Ομίλου, αφενός, και αφετέρου μεταξύ των μελών του και των Δημοτικών και Δημοσίων αρχών αλλά και κάθε άλλου πολιτιστικού ή άλλου φορέα με σκοπό την προβολή του λαϊκού πολιτισμού όλων των Λευκών, της Πάρου, των Κυκλάδων αλλά και της Ελληνικής Επικράτειας εν γένει.

5. Η συμμετοχή του σε κάθε αθλητική, χορευτική, πολιτιστική, οικολογική και εν γένει κάθε είδους κοινωνική δράση τόσο στο Δήμο της Ηλιούπολης όσο και σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos