Χόρεψαν με την ψυχή τους...ακόμα και ο Κωστάλας(video+photos)

17 Σεπτεμβρίου 2013 16:37

Παραδοσιακοί χοροί και μουσικές και εκατοντάδες κόσμου να τραγουδούν και να χειροκροτούν, συνέθεσαν το σκηνικό του «3ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών». Χοροί, από την Κρήτη μέχρι το Πόντο και την

Ήπειρο. Από την Πελοπόννησο έως την Στερεά Ελλάδα όπου για 3η χρονιά δήλωσαν «παρών» στα πολιτιστικά δρώμενα της Σύρου.

Το φεστιβάλ-θεσμός πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ της Κυριακής με εκατοντάδες κόσμου να παρακολουθούν τα χορευτικά συγκροτήματα των συμμετεχόντων συλλόγων.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της πρόεδρου του Συλλόγου - Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου κ.Ράνια Πανταζή, που ευχαρίστησε τον κόσμο για τη δυναμική παρουσία, γεμίζοντας την πλατεία Μιαούλη, τον Ο.Π.Α.Σ ,τα χορευτικά συγκροτήματα που συμμετείχαν,όσους βοήθησαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτό το φεστιβάλ,καθώς και το Δήμο Σύρου για την στήριξη του.

Ακολούθως, ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν γιορτή και ιδιαιτέρως στον παρουσιαστή της βραδιάς Αλέξη Κωστάλα.

Λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι χορευτικές επιδείξεις των Συλλόγων των Πελοποννησίων Σύρου,των Κρητών Σύρου ,των Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου ,των Ηπειρωτών Σύρου και το σύλλογο των Στερεοελλαδιτών Σύρου,έχοντας ως δάσκαλο το δικό μας,συριανό και ακούραστο Νίκο Σολάρη.

Φέτος στο φεστιβάλ συμμετείχε μια Χορευτική ομάδα του ΜΕΣ Κυπαρισσίας εκπροσωπώντας τον Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου.

Μετά την λήξη των χορών ακολούθησε ο πανελλήνιος συρτός, στον οποίον συμμετείχαν όλα τα χορευτικά. Ο Αλέξης Κωστάλας δεν άντεξε (λόγω της συριανής καταγωγής του) και συμμετείχε στο χορό.

Πηγή: www.cyclades24.gr

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos