×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 932

4η Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου

26 Ιουνίου 2014 21:39

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου διοργανώνει στη Σέριφο (29-30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2014) την 4η Μουσική Συνάντηση Παραδοσιακής Μουσικής Νέων Νοτίου Αιγαίου".

Περισσότεροι από 100 νέοι μουσικοί - ηλικίας από 7 μέχρι και 22 ετών - από 15 τουλάχιστο νησιά του Νοτίου Αιγαίου, αλλά και από τον ευρύτερο χώρο του Αρχιπελάγους, θα συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλης εμβέλειας μουσική πρωτοβουλία της Περιφέρειας.

Η πρωτοβουλία αυτή συνεχίζει την ενθουσιώδη προσπάθεια ενδυνάμωσης της ζωντανής μουσικής του Αιγαίου, που ξεκίνησε για πρώτη φορά από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κυκλάδων το 2002, με την καθιέρωση του θεσμού των Παγκυκλαδικών Μουσικών Συναντήσεων Λαϊκών Πνευστών.

Οι Συναντήσεις των Νέων, με την παγκυκλαδική αρχικά μορφή τους, έχουν καθιερωθεί από το 2004, αποτελώντας το επιστέγασμα της προσπάθειας που καταβάλλεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Φοίνικα της Σύρου, για προσέλκυση όλο και περισσότερων παιδιών στην εκμάθηση των παραδοσιακών κυκλαδίτικων μουσικών οργάνων (λαϊκά πνευστά και κρουστά, βιολί, λαούτο, λύρα και σαντούρι).

Ο Συνάντηση φέτος φιλοδοξεί να συγκεντρώσει στη Σέριφο νέους εκπροσώπους νησιών από κάθε γωνιά της Περιφέρειας και του Αιγαίου γενικότερα. Η μεγάλη αυτή ομήγυρη των νέων νησιωτών, με συνεχώς αυξανόμενη κάθε χρόνο συμμετοχή, αποσκοπεί στη μύηση των νέων στον πλούτο και την ποικιλία της αυθεντικής μουσικής παράδοσης του Αιγαίου και στη γόνιμη ανταλλαγή μουσικών - και όχι μόνο - εμπειριών μεταξύ τους, συντελώντας στη διαμόρφωση μιας ιδιότυπης νεολαιίστικης πολιτιστικής κοινότητας στο χώρο του νοτίου Αιγαίου.

The 4th meeting of traditional music from the south Aegean islands with young musicians is happening in Serifos 29-30 Jyne and 1 July 2014

Σέριφος 29-30 Ιουνίου - 1 Ιουλίου 2014

Μέγα Λειβάδι Κυριακή 29 Ιουνίου απόγευμα

Λειβάδι Δευτέρα 30 Ιουνίου πρωί

Παναγιά - Γαλανή - Μονή Ταξιαρχών - Άγιοι Ανάργυροι Καλαβάτσαινας

Δευτέρα 30 Ιουνίου απόγευμα

Χώρα Τρίτη 1 Ιουλίου πρωί

Διοργάνωση:

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυκλάδων - Δράσεις Πολιτισμού

Υποστήριξη:

Δήμος Σερίφου

Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη

Τοπικοί πολιτιστικοί φορείς

Ειδησεογραφικός, Ενημερωτικός, Ιστότοπος με σεβασμό στην αμερόληπτη ευρεία παρουσίαση των γεγονότων. Έγκυρη και έγκαιρη καθημερινή ενημέρωση!

 

 online mediaΜέλος του μητρώου
 ONLINE MEDIA
  Επικοινωνία

 

Διαγωνισμός

diagonismoi prosexos